Concours de vidéos plurilingues « Sortir de chez soi »

Fransk sprog / Konkurrence
Fra d. 21. marts til d. 20. maj 2022
En ligne

I forbindelse med det franske EU-formandskab tilbyder Det Franske Institut i Danmark en national, flersproget videokonkurrence med følgende tema: "Sortir de chez soi".

Konkurrencens tema:

"Sortir de chez soi"... Lad din kreativitet og fantasi komme til udtryk gennem dette tema - dette franske udtrykke, som er rigt på betydninger, idet det både kan betyde at går ud at sit hjem, rejse ud af sit land, gå ud af sin krop, sit sind... Hvad får dette udtryk dig til at tænke på, når du har de flersprogede briller på? Hvilke historier fremkalder det, hvad får du lyst til at fortælle?

Betingelser for deltagelse i konkurrencen:

Konkurrencen er åben for elever i alderen 15-19 år, som lærer fransk, og som går på en skole eller et gymnasium i Danmark.

Karakteristik og fremsendelse af videoer:

Hver deltager (eller gruppe af deltagere) bedes fremsende en ny og upubliceret, flersproget video i MP4-format, som vedkommende har realiseret, ved at udfylde denne formular denne formular mellem den 21. marts 2022 og den 2. maj 2022 inden midnat.

Videoer kan optages med alle typer udstyr, herunder mobiltelefoner.

Videoen kan laves af en person eller af en gruppe (højst 5 personer). Formatet vælges af den enkelte deltager: dokumentar, fiktion osv. Videoen må vare mellem 1 og højst 5 minutter, den skal være flersproget og kombinere mindst 3 europæiske sprog (kun sprog fra EU-lande), herunder fransk.

Formularen skal være behørigt udfyldt og indeholde: WeTransfer-linket til videoen og den udfyldte samtykkeformular til brugen af videoen (1 formular per person, som ses i videoen).

Præmier

Følgende præmier vil blive tildelt vinderne:

1. præmie: et udvalg af bøger til en værdi af ca. 1500 dkk

2. præmie: 1 biografbillet pr. gruppemedlem til en ikke-engelsk- og ikke-dansktalende film

3. præmie: 1 Frantastique-licens pr. gruppemedlem

 

Regional konkurrence

Den nationale konkurrence vil blive efterfulgt af en regional konkurrence mellem vinderne fra de fem deltagende lande (Danmark, Sverige, Norge, Finland, Estland og Finland).

Dokumenter

Download reglerne for den nationale konkurrence

Download reglerne for den regionale konkurrence

Download samtykkeformular til brug af videoen

.