Kursusrække for fransklærere i Danmark: ”La France d’aujourd’hui”

Formation La France d'aujourd'hui
Fransk sprog / Formation en ligne
du 1er mars au 17 mai 2022
online

Institut français lancerer en kursusrække online i samarbejde med CAVILAM - Alliance Française de Vichy: "La France d'aujourd'hui", hvor fransklærere i Danmark i løbet af fem kurser vil få mulighed for at opdatere deres viden om, hvad der sker i dagens Frankrig – samfund, sprog og kultur.

Kurserne udbydes online og byder på praktiske og interaktive aktiviteter over udviklingen i det franske samfund med udgangspunkt i forskelligt mediemateriale
Deltagerne vil få et overblik over de spørgsmål som optager franskmændene i dagens Frankrig.

Kurserne vil skrifte mellem korte teoretiske præsentationer, præsentationer af undervisningssekvenser for klassen, fælles reflektioner og udvekslinger i gruppen og idéer til aktiviteter i franskklasen.

 

Kurserne finder sted: 

1. marts: La France d'aujourd'hui - Politiske nyheder

15. marts: La France d'aujourd'hui - Det franske sprog, som det tales i dag

29. marts: La France d'aujourd'hui - Franske kulturnyheder: tegneserier, musik

3. maj: La France d'aujourd'hui -  Franske kulturnyheder: litteratur, film

17. maj: La France d'aujourd'hui - Nyhedsstof i franskundervisningen

 

Kursus 5 – Indragelse af nyhedsstof i fransktimerne 

Søger du afveksling i dit undervisningsmateriale? Vil du høre om, hvordan du kan finde materiale om fransk nyhedsstof og få idéer til, hvordan du kan inddrage det i undervisningen? Vil du høre om, hvordan man kan lære og undervise ved at informere sig om franskrelaterede nyheder? Dette kursus har fokus på brugen af autentiske dokumenter, som stammer fra medier, i franskundervisningen. Du vil blive præsenteret for konkrete eksempler, som kan overføres direkte til din undervisning – i klassen eller online – og høre om, hvordan du kan gøre dine fransktimer til et vindue mod Frankrig…

Kurset afholdes tirsdag d. 17. maj 2022 fra kl. 16.00 til 17.00 online

Underviser: Magali Delcombel, er lærer ved CAVILAM - Alliance Française, og underviser i temaer forbundet med kulturen og kendskabet til Frankrig og de fransktalende lande, samt brugen af medier i undervisningen. Hun deltager ofte i udfærdigelsen af undervisningsmateriale i forbindelse med projekter mellem CAVILAM - Alliance Française og TV5MONDE, l'Institut Français, samt i forbindelse med udfærdigelsen af undervisningsenheder til fjernundervisning.
 

Tilmelding på følgende link - OBS: maksimum 15 deltagere

 

Kursus 4 – Kulturnyheder: litteratur og film

Stift bekendtskab med nye forfattere, samt de seneste litterære prisvindere med henblik på at præsentere tekstuddrag for dine elever og øge deres motivation for at læse på fransk. Du kan også genopdage forfattere takket være nye film, som har haft præmiere de sidste par år. Formålet med kurset er at tilbyde dig ny inspiration og viden med henblik på at gøre fransktimerne mere dynamiske og ved at invitere dine elever til at fordybe sig i den franske franske ultur.

Kurset afholdes tirsdag d. 3. maj 2022 fra kl. 16.00 til 17.30 online

Underviser: Christelle Garnaud underviser ved CAVILAM - Alliance Française i almen fransk for kursister på A1 til C2 niveau og underviser ligeledes i kurser for franskundervisere. Hun er meget engageret i kulturlivet og brænder for udviklingen og omvæltningerne i dagens samfund, og hun afholder ofte kurser om interkulturalitet og kulturelle spørgsmål.

Tilmelding på følgende link - OBS: maksimum 15 deltagere

 

Kursus 3 - Kulturnyheder: tegneserier og sange

Begiv dig ind i nye universer for at variere dit undervisningsmateriale. Hvorfor ikke lære fransk gennem tegneserier og sange? Formålet med dette kursus er blandt andet at stifte bekendtskab og genhøre franske sangere og sangerinder, som kan give eleverne lyst til at lære det franske sprog. Kurset vil være et rum for udveksling og inspiration…

Kurset afholdes tirsdag d. 29. marts 2022 fra kl. 16.00 til 17.30 online

Underviser: Florine Toulouse, underviser ved CAVILAM - Alliance Française siden 2002 for elever på alle niveauer og af alle nationaliteter. Hun nyder især at arbejde med kurser for videnskabeligt publikum i forbindelse med universitetsstudier. Hun deltager i udfærdigelse af pædagogisk materiale i forbindelse med diverse projekter, såsom CinéFLE, TV5MONDE, europæiske uddannelsesprojekter for unge professionelle med Office Franco-Allemand de la Jeunesse og ligeledes undervisningsmateriale til internationale funktionærer.

 

Kursus 2 – Det franske sprog, som det tales i dag

Fransk er et levende og frit sprog, som sprudler af mangfoldighed. Det udvikler sig med tiden, følger tendenserne og beriger sig under indflydelse fra nye teknologier, sangere og sangerinder, pressen, medierne… Formålet med dette kursus er at præsenterer nogle aspekter af det franske sprog, som det tales i dag.

Kurset afholdes tirsdag d. 15. marts 2022 fra kl. 16.00 til 17.30 online

Underviser: Magali Delcombel underviser på CAVILAM - Alliance Française på kurser om kultur, Frankrig og de fransktalende lande, samt undervisning med inddragelse af medierne. Hun deltager ofte i udarbejdelse af undervisningsmateriale i forbindelse med CAVILAM - Alliance Française’s projekter med TV5MONDE og Institut Français, samt i udarbejdelse af undervisningsenheder i forbindelse med selvstudier.

 

Kursus 1 – Politiske nyheder i Frankrig en måned før præsidentvalget

Siden Emmanuel Macron blev valgt i 2017 har det politiske landskab i Frankrig ændret sig meget, og den offentlige debat omhandler nye udfordringer. Men hvordan skal man dog finde hoved og hale i alt, hvad der er på spil?

Formålet med dette kursus er at give et overblik over situation her en måned før præsidentvalget.

Kurset afholdes tirsdag d. 1. marts fra kl. 16.00 til 17.30 online.

Underviser: Hervé Pélissier har undervist på CAVILAM-Alliance Française siden 2010. Han underviser i alment fransk på alle niveauer fra A1 til C2-niveau, og han forestår ligeledes undervisningen på specifikke kurser for lærere. Han udarbejder desuden pædagogiske redskaber, bl.a. for TV5MONDE. Han har studeret didaktik i fransk som fremmedsprog og offentlig ret og interesserer sig derfor meget for undervisning i samfundsforhold, særligt sociologiske og politiske forhold.

.