De er skøre, de romere: Astérix-aften på Cinemateket

"Astérix et Obélix: Mission Cléopâtre" d'Alain Chabat, 2002
Film / Konference
9. september, kl.16.45
Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København

Trylledrik, helstegt vildsvin og stridslystne gallere. Tegneserien Astérix blev skabt i 1959 af René Goscinny og Albert Uderzo og blev hurtigt en af de mest populære franske serier – med millioner af læsere verden over. Sammen med en række karakteristiske historiske kostumefilm har tegneserien i høj grad påvirket nutidens forestilling om Antikkens verden. Men nyere historiske og arkæologiske studier sætter spørgsmålstegn ved det romantiske og ofte anakronistiske syn på fortiden, som præger disse værker.
Hvordan har Asterix og andre populære værker bidraget til at give os et delvis forkert syn på antikken?

Julie Gallego er lektor i latin ved Université de Pau et des Pays de l'Adour, medlem af laboratoriet ALTER, leder af Institut for Litteraturvidenskab, ansvarlig for afdelingen for klassisk litteratur. Hendes forskningsarbejde omhandler romerske studier (lingvistik, litteratur, kultur), tegneserier, tv-serier (blandt andet HBO-serien 'Rome' fra 2005-07), ungdomslitteratur og animationsfilm.

Hun interviewes på scenen på fransk med dansk oversættelse undervejs.

Efter forskningssamtalen viser Cinemateket den vittige og overraskende voksenhumor-bårne 'Asterix & Obelix - Mission Kleopatra' med bl.a. Gérard Dépardieu. 


Dette arrangement er en del af festivalen "Golden Days". 

 

Køb billeter HER