HVORDAN KAN DIGITAL UDVIKLING OG MILJØBESKYTTELSE GÅ HÅND I HÅND ?

Digital-November-Digitalization-and-environement
Digital November / Webinar
25/11 kl. 15.30-16.30
Online

I forbindelse med projektet “Digital November”, tilbyder Det Franske Institut i Danmark en række af aktiviteter, som undersøger den digitale revolution gennem debatter, workshops og kunstneriske produktioner. Du finder hele programmet for Digital November her (klik).

Coronakrisen har accelereret den digitale omstilling, og denne proces er ikke uden betydning for miljøet: energiforbrug, forbruget af ressourcer og materialer, som skal genbruges… Hvilke innovative løsninger og gode praksis har vi til rådighed, som imødekommer både den digitale omstilling og miljøet? Hvordan kan vi gøre den digitale sektor mere miljøvenlig? Hvordan kan den digitale omstilling bidrage til at beskytte miljøet?

I samarbejde med Sustainability Science Centre ved Københavns Universitet, og som en del af deres foredragsrække "Sustainability Lecture Series", præsenterer franske og danske eksperter og iværksættere deres observationer og innovative løsninger i et webinar: log dig på d. 25. november 2020 fra kl. 15.30 til 16.30.

Tilmelding (gratis) - for at tilmelde dig bedes du udfylde følgende formular.

 


Program

  • Introduktion 

Caroline Ferrari, Frankrigs Ambassadør i Danmark
Katherine Richardson, Leder af Sustainability Science Centre, Københavns Universitet, Danmark

  • Hvad kan vi gøre for at den digitale omstilling fremskynder den grønne omstilling?

Laura Brimont, Koordinator, Livsstile under forandring, IDDRI, Frankrig (Institut for bæredygtig udvikling og internationale forhold)

  • Hvordan kan vi gære den digitale sektor mere miljøvenlig? 

Romain Rouvoy, Professor ved universitetet i Lille, medlem projektet Spirals ved Inria (Det nationale forskningsinstitut inden for digitale videnskaber og teknologier), Frankrig

  • Digitale løsninger, som understøtter den grønne omstilling

Olivier Corradi, Grundlægger af Tomorrow, medlem af French Tech Nordics, Danmark
Christian Igel, Professor ved datalogisk institutet, Københavns Universitet, Danmark
François Bernard Lauze, Lektor ved datalogisk institutet, Københavns Universitet, Danmark


Oplægsholderne
Caroline Ferrari, Frankrigs Ambassadør i Danmark

Caroline Ferrari

Caroline Ferrari har været Frankrigs ambassadør i Danmark siden 2018. Hun vil introducere dette webinar. “Det bilaterale samarbejde mellem Frankrig og Danmark har aldrig været stærkere. Digital innovation og miljømæssige udfordringer er områder, hvor begge lande har aktiver at dele og udfordringer at tackle. Jeg ser frem til en frugtbar udveksling mellem eksperter, som med stor sandsynlighed vil skabe nye synergier”.


Katherine Richardson, Leder af Sustainability Science Centre, Københavns Universitet, Danmark

Katherine Richardson

Katherine Richardson er professor i biologisk oceanografi på Københavns Universitet, leder af Sustainability Science Centre og forsker på Center for Macroecology, Evolution and Climate.  Katherine var formand for Klimakommissionen, som fremlagde sin rapport i 2010 og præsenterede sine anbefalinger til, hvordan Danmark bliver uafhængigt af fossile brændsler inden 2050. Hun er i dag medlem af Klimarådet og var blandt de 15 forskere og eksperter i den uafhængige videnskabelige gruppe udpeget af Ban Ki-Moon der skrev FN´s Global Sustainable Development Report 2019. Hun er i øjeblikket medformand af Northern European Sustainable Development Solutions Network (SDSN).
 

Laura Brimont, Koordinator, Livsstile under forandring, IDDRI, Frankrig

Laura Brimont

Mens en række rapporter understreger potentialet i digital teknologi til at understøtte den grønne omstilling, har vi også set den største stigning af vores økologiske fodaftryk i samfundet i forbindelse med digitaliseringen. Udfordringen i dag er således at benytte den digitale omstilling som drivkraft i den grønne omstilling. I denne henseende gik Institut for bæredygtig udvikling og internationale forhold (IDDRI) og dets partnere (FING - New Generation Internet Foundation, GreenIT.fr og WWF Frankrig) sammen for at bidrage til drøftelser om, hvilke handlinger, som de offentlige myndigheder - både på nationalt og lokalt niveau - kan igangsætte for at sikre, at den digitale omstilling bliver en drivkraft for den grønne omstilling. Laura Brimont vil i sin præsentation se nærmere på  de vigtigste resultater af dette arbejde, som førte til offentliggørelsen af en hvidbog.
 

Romain Rouvoy, Professor ved universitetet i Lille, medlem projektet Spirals ved Inria

Romain Rouvoy

Romain Rouvoy er professor i datalogi på universitetet i Lille (i det nordlige Frankrig) og er medlem holdet bag projektet Spirals ved Inria (Det nationale forskningsinstitut inden for digitale videnskaber og teknologier). Som en del af sine forskningsaktiviteter arbejder han aktivt på at reducere strømforbruget i distribuerede softwaresystemer, lige fra tingenes internet til cloud’en, for bedre at kontrollere CO2-udledningen i ikt-sektoren, som fortsat stiger og for at undersøge dens indvirkning på vores miljø. »


Olivier Corradi, Grundlægger af Tomorrow, medlem af French Tech Nordics

Olivier Corradi
Olivier Corradi er grundlæggeren af startuppen Tomorrow, som udvikler skalerbare løsninger på klimaændringer. Tomorrow bygger digitale produkter, der kan hjælpe borgere og organisationer med at forstå og reducere deres CO2-fodaftryk. De har for eksempel  skabt electricityMap, som viser CO2-udledningen fra el på verdensplan. De arbejder i øjeblikket på Bloom, som hjælper virksomheder med at arbejde med  deres CO2-fodaftryk.
 

Christian Igel, professor i maskinlæring ved DIKU, Datalogisk Institut på Københavns Universitet (KU)

Christian Igel - Copenhagen University

Han er direktør for SCIENCE AI Center, en paraplyorganisation for aktiviteter inden for kunstig intelligens ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU. Han er direktør for SCIENCE AI Center, en paraplyorganisation for aktiviteter inden for kunstig intelligens ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU. Han har blandt andet deltaget i forskningsarbejde på Københavns Universitet, som har gjort det muligt at tælle træerne i et område på 1,3 millioner  km2 i Vestafrika takket være en kombination af kunstig intelligens og detaljerede satellitbilleder. 

 

François Lauze, lektor ved Datalogisk Institut

Han har en ph.d.-grad i algebraisk geometri fra universitetet i Nice og en ph.d.-grad fra IT-Universitetet i København i billedbehandling. Hans hovedinteresse ligger inden for geometri og inverse problemer inden for billeddannelse og computersyn.Han vil forklare, hvordan digitale værktøjer kan give viden om biodiversitet gennem studier af insektsamlinger fra Statens Naturhistoriske Museum og rekonstruktioner af insektfossiler, der er indlejret i rav - et projekt, som udføres i samarbejde med Institut national polytechnique de Toulouse.


 


Novembre numérique - Digital november - webinar

With the support of Institut français in Paris

Novembre numérique - Digital november - Institut français