Konference/debat/aperitif: Le plurilinguisme : un peu, passionnément, à la folie, pas du tout ?

Fransk sprog / Konference
D. 12. maj 2022 fra 17.00 til 18.30
Institut français du Danemark

Raphaël Berthele holder et foredrag online om den europæiske flersprogetheds udfordringer. Han vil tale om de centrale begreber angående sproglig mangfoldighed og to- og flersprogethed samt de traditionelle begrundelser, der understøtter den favorable diskurs om flersprogethed. Flersprogethed præsenteres ofte som et "aktiv" og som en måde at udvikle kreativitet, intelligens, samt evnen til at lære nye sprog.

Er disse argumenter sandfærdige og relevante? I et land, hvor engelsk er allestedsnærværende, hvad er så de (reelle) gode grunde som retfærdiggør flersprogethed?

Efter den online konference følger 30 minutters debat for de deltagere, som er fysisk til stede. Herefter serveres en aperitif, hvor samtalen kan fortsættes på uformel vis!

Arrangementet er gratis og foregår på fransk.

Onlinekonferencen, der arrangeres af Stockholms universitet, er åben for alle

interesserede i Sverige, Estland, Finland, Norge og Danmark.

Dato: 12. maj 2022 fra 17:00 til 18:30

Sted: Det Franske Institut i Danmark, Studiestræde 5, 1455 København

Klik her for at tilmelde dig til hele arrangementet i København.

Klik her for at tilmelde dig udelukkende til onlinekonferencen.

Raphaël Berthele har studeret lingvistik og arbejder som professor i flersprogethed på universitetet i Freiburg. Han har studeret og arbejdet på universiteterne i Freiburg, Tübingen, Berkeley og Bern. Han var medstifter af instituttet for flersprogethed i Freiburg i 2008. I øjeblikket er han leder af kandidatuddannelserne i flersprogethed og fremmedsprogsdidaktik. Hans forskning dækker forskellige områder, der spænder fra kognitive til sociale aspekter af flersprogethed og multilingvisme.

Arrangementet er organiseret af de franske institutter i Danmark, Estland, Finland, Norge og Sverige i samarbejde med Stockholms universitet og den schweiziske ambassade i Sverige i forbindelse med det franske EU-formandskab.

.