Kulturnat på Institut français med blomster og dufte

Kunst & udstilling / Udstilling
Fredag d. 15. oktober fra kl 18:00 - 24:00
Institut français

Duft til nogle af de mest ikoniske blomster i parfumesammenhæng, lær hvad blomsterne hedder på fransk og få testet dit franskniveau, når det Franske Institut i anledning af Kulturnat byder indenfor til blomsterudstilling og olfaktoriske foredrag om parfumefremstilling.

 

OLFAKTORISKE FOREDRAG:

Foredrag ved Anne-Cécile POUANT, direktør for l’Osmothèque - det Internationale Parfumekonservatorium i Versailles - som vil præsentere nogle af de mest udsøgte duftskatte fra Konservatoriets samling, der alle er bærere af fransk kulturarv på parfumeområdet. Nogle af disse parfumer, som i dag er fuldstændig forsvundet, har med deres duftspor haft stor indflydelse på deres samtid og været med til at skabe fundamentet for nutidens parfumer : Fougère Royale fra Houbigant, Origan fra Coty, Le Fruit défendu fra Paul Poiret, Tabac Blond fra Caron, L’heure bleue fra Guerlain, eller kuriositeter som Den Royale Parfume fra d. 1. årh. eller den eau de cologne, som Napoleon brugte...

Foredraget varer 30 minutter og finder sted kl. 18.00, 19.00, 20.30, 21.30 og 22.30

 

'De olfaktoriske konferencer er en del af DE LA FLEUR AU PARFUM, et program kurateret af arkitekt Lawrence Ebelle fra Curated Works i samarbejde med Det Franske Institut og Den Franske Ambassade i København.

Adgang med kulturpas - se hvor du køber det her.

.

.