La Nuit des idées 2021

Debat om korte forsyningskæder i gastronomiens verden
Det er i de gamle gryder, at man laver den bedste suppe, siger et gammelt fransk ordsprog... Efter mere end et århundrede med industrialiseringens rasende udvikling og et kæmpe overforbrug af jordens ressourcer, benytter flere og flere producenter sig af korte forsyningskæder i et forsøg på at dæmme op for den økologiske krise. Der er tale om en ældgammel praksis, som genoptages, og som giver os mulighed for at genopdage nogle af de begreber som er gået i glemmebogen i løbet af de seneste århundreder: kvalitet, selvforsyning, og ikke mindst nærhed og sociale bånd – to ting, som er absolut uundværlige for vores samfund, hvilket corona-krisen og dens mange restriktioner så bitterligt har mindet os om.
I forbindelse med afholdelsen af La Nuits des idées, d. 28. januar 2021, vil et panel af danske og franske specialister med forskellige baggrunde – en økonom, en landmand, en madaktivist, en agronom, en sociolog – tale om fordelene ved korte forsyningskæder, og om, hvad disse har gjort for gastronomien, samt udveksle idéer om måltidets sociale funktion.
Tilmelding: https://zoom.us/webinar/
Følg vores arrangement på Facebook