Mød forfatteren Basile Panurgias

Basile Panurgias
Litteratur / Interview
kl. 17.00
Palais Thott

Torsdag d. 24 september kl. 17 på den franske Ambassade, vil forfatteren Basile Panurgias præsentere sin senestre roman “L'inconnue de la Factory”.

- foredraget foregår på fransk -

Basile Panurgias er født i 1967 i Paris. Han har studeret kunsthistorie i New York, London og Paris inden han begyndte at hellige sig skrivekunsten. Han har skrevet flere værker, deriblandt Soho (2001) og Le Pinkie-Pinkie (2005), som begge er blevet udvalgt til litteraturprisen Prix de Flore, og senest Perdre le nord (2016), hvor en stor del af handlingen foregår i Danmark. Han deler i øjeblikket sin tid mellem Paris og København.

L'inconnue de la Factory blev udgivet d. 20 august 2020 hos forlaget Herodios


L'inconnue de la Factory (Den ukendte kvinde fra The Factory)

Alvise er født og lever i Venedig, hvor hans far forhandler fórcoler, disse træstykker med den så særegne form, som sidder på hver side af alle gondolerne for at støtte årerne. Snart følger Alvise en amerikansk kundes råd og krydser Atlanterhavet med en kuffert fyldt med fórcoler med håbet om at erobre det amerikanske marked. I 90’ernes trendy New York oplever den unge italienske immigrant dagligt kontrasten mellem New Yorks nye verden og den døsige lagune med den verdslige, fjerne fortid. En aften i en natklub på Manhattan møder Alvise en ung kvinde, som han flirter med, men som forsvinder i natten uden at efterlade sig noget spor. Men Alvise må affinde sig med skruppelløse samboer, som fremskynder hans flugt og hjemrejse til Venedig. Fortælleren genfinder sin hjemby og den insulariske rytme og påbegynder et nyt liv, hvor han hjemsøges af mindet om den ukendte kvinde, som han havde krydset en aften. Er det muligt, at dette møde var en drøm? Hvem er denne kvinde, som hjemsøger ham? Et frustreret minde? Den perfekte kvinde? Et spøgelse?


Gratis entré* med obligatorisk tilmelding: DESVÆRRE IKKE FLERE PLADSER
Vær opmærksom på, at der er et meget begrænset antal pladser!
(*: Husk at man skal medbringe et gyldigt billede-ID)

Crédit photo: © Philippe Matsas/Opale/Leemage