Mor! på Lousiana

Grace_LIVE_COLOR
Kunst & udstilling / Udstilling
Fra 21. april til 29. august 2021
Louisiana, Humlebæk

Nærværende eller fraværende, støttende eller dominerende, varm eller diabolsk – alle har en mor! Og netop moderen, belyst gennem skiftende opfattelser i kunst- og kulturhistorie, er omdrejningspunkt for denne udstilling, der viser værker fra flere franske kunstnere.

Udstillingen samler værker af en række af de største kunstnere op gennem det 20. og 21. århundrede – fra de tidlige avantgardebevægelser og frem til i dag. 

Med moderfiguren som omdrejningspunkt undersøger udstillingens værker temaer som herkomst og tilknytning, skiftende ideer om femininitet, døden og det at give liv. Et kulturhistorisk spor opridser de markante samfundsmæssige forandringer, der de seneste godt hundrede år har ændret kvinders sociale position – og har forandret de kulturelle normer og forventninger forbundet med moderskabet. Fra kvinders stemmeret over abortlovgivning og p-piller til nye faderroller og queer-moderskab.

Udstillingen spænder et bredt kunstnerisk felt op, og det er blandt andet muligt at opleve værker af Suzanne Valadon, Louise Bourgeois og Laure Prouvost, en af tidens hotteste samtidskunstnere, har skabt et helt nyt værk 'MOOORRR' specielt til udstillingen. 

Læs mere om udstillingen på Louisianas hjemmeside