Novembre Numérique 2021

Novembre Numérique 2021 - fransk digital festival
Kunst & udstilling / Grand événement
November måned

Novembre Numérique, festivalen for digital kultur, er tilbage! I november måned arrangerer Institut francais du Danemark i samarbejde med de franske institutter i Sverige, Finland og Norge en række events, der sætter fokus på digital kultur. Hør med, når vi på to webinarer sætter fokus på blockchain-teknologi og e-sport, oplev en VR-cirkusforestilling, prøv en række franske computer- og VR-spil og følg med i computerspilsturneringen Northgard!

 

Prøv fransk VR og computerspil på Biblioteket Frederiksberg

16. november / kl. 15.30 - 18.00
23. november / kl. 15.30 - 18.00
Sted: Biblioteket Frederiksberg (Musikbiblioteket) - Falkoner Plads 3, 2000 Frederiksberg

Kom og prøv det nyeste inden for fransk VR og computerspil, når Det Franske Institut inviterer indenfor til en eftermiddag fyldt med digitale/ virtual reality-oplevelser på Frederiksberg Bibliotek

Udstyret med virtual reality-headsets, computere og tablets kan du fordybe dig i de medrivende VR-oplevelser A fisherman's Tale og Eagle Flight, blive konge eller dronning af et forsvundet kontinent i strategispillet Northgard, udforske et mystisk slot fyldt med horder af fjender i Dead Cells, og for de yngste kan du opleve den rørende historie om en lille frø, der drømmer om at blive danser i Un pas fragile.

Fri entré - Se event d. 16. og d. 23. november.

 

WEBINAR: Kunst og blockchain 
17. november / kl. 14:00 - 15.30, online, på engelsk. Tilmeld dig her.

Den 3. januar 2009 blev Blockchain lanceret, og dermed blev også en ny og innovativ tillidsarkitektur introduceret: nemlig et miljø, hvor brugerne har tillid til et system, der fungerer som et stort fælles informationsregister. For kunstverdenen lover den nye teknologi at fjerne mellemleddene mellem kunstner og publikum. Dette giver kunstnere mulighed for at blive bedre betalt og genvinde kontrollen over deres værker og deres rettigheder. Men hvad vil kan man egenlig forvente, der vil ændre sig med blockchain? Og hvilke konkrete fordele og ulemper har blockchain for den kunstneriske praksis og kunstmarkedet?

Hør med, når teamer op med de franske institutter i de nordiske lande og en række eksperter fra de nordiske lande og Frankrig til en snak om blockchain og kunst.

 

Oplev den franske VR-forestilling HOLD ON og gå på opdagelse i ny fransk VR og computerspil

27. november / 11:00 - 17:30
Sted: KU.BE - Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Kom og prøv det nyeste inden for fransk VR og computerspil, når Det Franske Institut inviterer indenfor til en dag fyldt med virtual reality-oplevelser på KU.BE.

Udstyret med et virtual reality-headset tager vi dig med på et interaktivt eventyr med VR-forestillingen HOLD ON, hvor du vil opleve en verden af moderne cirkus og luftdiscipliner. Gennem en luftkunstners øjne vil du komme med backstage til en cirkusforestilling, blive hovedpersonen i en opførelse og mærke adrenalinen løbe gennem din krop, når du kigger ned og ser dig selv svæve 10 meter over jorden foran publikum!                  

Prøv også en række franske VR-kreationer og videospil: fordyb dig i de medrivende VR-oplevelser A Fisherman's Tale og Eagle Flight, bliv konge eller dronning af et forsvundet kontinent i strategispillet Northgard, udforsk et mystisk slot fyldt med fjender i Dead Cells, og - for de yngste - oplev den rørende historie om en lille frø, der drømmer om at blive danser i Un pas fragile.

Fri entré

A Fisherman's TaleEagle FlightNorthgard, Dead Cells og Un pas fragile kan prøves hele dagen, mens HOLD ON forestillingen afholdes i syv sessioner af ca. 30 minutters varighed. Hver session kan have op til 15 deltagere. Du kan tilmelde dig online HER, eller dukke op mindst 20 min. før starten på den ønskede session og deltage, hvis der stadigvæk er plads. 

 

Webinar - Et fransk-nordisk perspektiv på Esport

17. november / kl. 14:00, online, på engelsk. Tilmeld dig her. Kl. 14

I løbet af de sidste tyve år er Esport eksploderet i popularitet og blevet et globalt og socialt fænomen.

Hvert år samler Esports-konkurrencer titusindvis af tv-seere, Esportsspiller er blevet berømtheder med millioner af følgere på deres sociale medier, og Esportssponsorere og reklamekontrakter nærmer sig de svimlende høje beløb, man også ser i ’traditionelle’ sportsgrene.

Dette webinar, som er arrangeret af de franske institutter i Danmark, Finland, Norge og Sverige, giver et overblik over fænomenet i Frankrig og de nordiske lande.

Hør med når fem eksperter fra de fem forskellige lande deler ud af deres viden om Esportsverdenen. Medvirkende: Rémy Chanson, pioner inden for Esport, direktør for ArmaTeam, spiller, streamer, sportsdirektør, landstræner, arrangør af begivenheder (Frankrig), Nicole Sølvmose Vestergaard, Esportspiller, tidligere team manager for Galaxy Racer Esports EU Female (Danmark), André Baumann, projektleder hos Esports Alliance, CEO hos Gamers Performance (Norge).

.

.