OCEANISTA – Havet’ & moden gennem 100 år

Foto: Anna Palermo_Elite Model Management Paris)
Kunst & udstilling / Udstilling
Fra 21. april til 28. november 2021
M/S Museet for Søfart, Helsingør

Fra matroskraver, striber og sømandstrøjer til kreationer af modeskabere som Jean Paul Gaultier og Coco Chanel. Havet og søfarten har gennem tiderne været en af modens allerstørste inspirationskilder. Dette særlige kapitel i historien er omdrejningspunkt i M/S Museet for Søfarts udstilling ‘OCEANISTA’.

Gennem beklædningsgenstande, film, fotos og interviews belyser udstillingen, hvordan moden op til i dag har hyldet, lånt og stjålet fra den maritime stil og kultur. Moden er blevet brugt til at udtrykke patriotisme, oprørstrang og seksualitet – og sætte temaer som køn, identitet, klima og bæredygtighed på den politiske agenda. 

OCEANISTA spænder fra klassisk sømandsstrik til kjoler af mundblæst glas, knob eller tatoveringer, og præsenterer både verdenskendte modehuse og helt unge danske talenter i et farverigt og magisk undervandslandskab af koraller, lyd og lys. En af stjernerne i udstillingen er en hat formet som et sejlskib af hattekunstneren, Philip Treacy, der bl.a. skaber hatte for den engelske dronning og Lady Gaga. Hatten er et kunstværk i sig selv, men peger også tilbage på 1770’ernes Frankrig, hvor Marie Antoinette og andre patriotiske damer satte sejlskibe ind i frisurer og hatte som en hyldest til den franske flåde.

Udstillingen viser blandt andet de franske designere Jean Paul Gaultier, Balmain og Pierre et Gilles.

Læs mere om udstillingen og designerne på M/S Museet for Søfarts hjemmeside

.

.