Romersk gastronomisk aften

Kunst & udstilling / Festival
D. 8. september, kl. 18
Thorvaldsens Museum ; Bertel Thorvaldsens Plads 2 ; 1213 København K

Deltag i en antik gastronomisk middag onsdag d. 8. september kl. 18 på Thorvaldsens museum

Middagen tilberedes og kommenteres af den franske kok Mireille Chérubini. Mireille Chérubini har specialiseret sig inden for romersk gastronomi, og hun har igennem flere år tilberedt antikke middage med hjælp fra historikere og arkæologer. Forud for middagen, som er udarbejdet og tilberedt sammen med chefkokken fra den Franske Ambassade og kokken Murat Turkay, vil Mireille Chérubini give en introduktion til de romerske spisevaner og skikke. Arrangementet organiseres af Det Franske Institut i samarbejde med Den Franske Ambassade og Thorvaldsens Museum.

*****

ROMERSK MENU*

Aperitif

Epityrum Frugtkødet fra sorte oliven med oregano og rosiner

Melo Melon med mynte

Dactilis Dadler i muskat og peber

 

Drikkevarer

Myrtites Rødvin krydret med myrtebær

Absintites Hvidvin krydret med absintblade

Bibula Kold urtete med mynte, ingefær og honning

 

Forret

Persica Syrnede ferskner med saturej

Esicia Rejepølser

Herbae Rusticae Grøn salat

Hypotrimma Sauce af friskost, mynte, persille, pinjekerner...

 

Hovedret

Minutal af svin marineret i vin med grillede krydderier og abrikoser

Granae Bulgur med rosmarin og korender

Apium Knoldselleri i karamel af eddike med honning

 

Dessert

Dulcium Krydret honningkage

Piris Pære i sirup med spidskommen

Festina Kikærtepandekager

 

*Ændringer kan forekomme i menuen. 

 

*****

Pris : 450 kr

Køb billeter HER