Sprogenes Europa: flersproglighed i skolen og kreativitet

Fransk sprog / Konference
Fra 10. marts til 12. maj 2022
Forskellige lokationer

I forbindelse med det franske EU-formandskab går de franske Institutter i Danmark, Estland, Finland, Norge og Sverige sammen for at fejre flersprogethed: Fransk går i dialog med de andre europæiske sprog.
 
10.03-12.03.2022: Uddannelses-hackathon i Caen
15 beslutningstagere og eksperter inden for undervisning og sprog fra de fem nordiske lande samles i Caen – byen, hvor det fransk nordiske samarbejde har dybe rødder - for at formulere en række konkrete forslag, som vil gøre det muligt at stimulere den europæiske flersprogethed i skolen.  

Læs mere her.
 
05.04.2022: Konference og workshop: Hvordan kan vi udvikle elevernes flersproglige kompetencer?
Oplæg af Giuseppe Manno, som er forsker i Basel og specialist i integreret sprogundervisning.
Hvordan kan man undervise i flere sprog på samme tid? Hvordan kan vi viderebringe lysten til at lære flere sprog til eleverne? Giuseppe Manno vil komme med nogle forslag til didaktiske tilgange til underviserne.

Læs mere her.

05.2022: Flersproget videofestival - online
Elever fra de fem lande kan deltage i denne store flersprogede videokonkurrence ved at fremsende videoer til det Franske Institut. Efter en første udvælgelsesrunde vil finalisternes videoer blive delt og vist, hvorefter de vil blive bedømt af en professionel jury!

Læs mere her.

11.05.2022: Konference om sprogenes Europa og dets udfordringer
Af Raphaël Berthelé, som er forsker på Institut for flersprogethed i Freiburg
Den europæiske flersprogethed er på en og samme tid en realitet, en utopi og en kilde til udfordringer. Hvilke forhindringer og udfordringer står sprogenes Europa overfor?

 

.