Tegneserier i de sociale mediers tid og online platforme

Digital-November-Comics
Digital November / Webinar
19/11 kl. 14-15.30
Online

Dette webinar samler tegneserieskabere, forlæggere og andre som arbejder professionelt med tegneserier fra Frankrig og de Nordiske lande til en samtale om tegneserier i de pågældende lande og om hvordan digitale værktøjer og platforme bruges af tegneserieskabere. Der vil også blive diskuteret, hvordan den digitale revolution påvirker den kunstneriske frihed og økonomisk selvstændighed.

Det Franske Kulturministerium har udnævnt 2020 til officielt ‘Tegneserieår’. Dette initiativ er en anerkendelse af den dynamik og aktivitet, og de mange succesfulde udgivelser, som karakteriserer den franske tegneseriesektor. Og samtidig  en opmuntring til tegneserieskaberne, som ikke altid arbejder under de nemmeste vilkår.

I et udgivelseslandskab i hastig forandring  og med et stadig antal stigende udgivelser hvert år, bliver det sværere for nye tegneserieskabere at få en fod indenfor i den etablerede udgivelsesverden. 

Nye medier og digitale platforme kan bruges af unge tegneserieskabere, enten til selvudgivelse eller som et promoveringsværktøj til at tiltrække traditionelle forlag. Forfattere som Pénélope Bagieu eller Sarah Andersen har for eksempel startet deres karriere på digitale platforme.

Man ser også mere traditionelle forlag og tegneserieskabere, som begynder at digitalisere deres værker for at udvikle deres katalog og for at tiltrække de yngre generationer. Onlineføljetonen, Eté (Sommer), som blev skabt af Bigger Than Fiction for den fransk-tyske tv-kanal ARTE, blev set mere end 20 millioner gange da seriens 60 episoder, blev lagt på tv-kanalens Instagram-konto.

Tilmelding her (klik)

Webinaret henvender sig til fagfolk og andre interesserede. Det vil foregå på engelsk.

 

Med:

  • Frankrig: Julien Aubert - Bigger than Fiction
  • Finland: H-Lehkonen - DigiComix 
  • Danmark: Tor Fruergaard - Tegneserie
  • Norge: Frode Haaland – Festival Raptus 
  • Sverige: Ola Hellsten - direktør af Seriefestivalen

 

Et samarbejde mellem De Franske Institutter i de nordiske lande #IFNORDICS : Institut français du Danemark, Institut français de Finlande, Institut français de Norvège og Institut français de Suède. 

Støttet af Institut français de Paris.


I forbindelse med projektet “Digital November”, tilbyder Det Franske Institut i Danmark en række af aktiviteter, som undersøger den digitale revolution gennem debatter, workshops og kunstneriske produktioner.

Novembre numérique - Digital november - Institut français