Franske film på programmet til CPH:DOX 2021

Ladies of the Wood
Film / Festival en ligne
Fra 21. april til 12. maj 2021
ONLINE

 

Den 21. april løber dokumentarfilmsfestivallen CPH:DOX af stablen, og der er masser af franske og frankofone godter på tapetet! Dokumentarfilmene kan streames hjemmefra og for at gøre det nemt for dig, finder du her en oversigt over dokumentarer, der sætter franske og frankofone perspektiver på dagsordenen - God fornøjelse!  

 

Ladies of the Wood: Claus Drexel / Frankrig / Kan ses fra d. 22 april 2021

Seksuelle subkulturer og samfundets outsiders tager imod os i Boulogne-skoven i Paris, hvor alle kan udleve deres fantasier - og gør det.

 

Birds of AmericaJacques Loeuille / Frankrig / Kan ses fra d. 22. april 2021

Billedskøn og atmosfærisk rejse i det amerikanske Syden, der i en filosofisk ånd følger ruten fra en fransk fuglekenders eventyr i 1800-tallet.

 

Tokyo Ride: Louise Lemoine & Ila Beka / Frankrig / Kan ses fra d. 22. april 2021

En rundtur i millionbyen med arkitekt-geniet Ryūe Nishizawa som guide i sin vintage Alfa Romeo. Store ideer i en enkel, jazzet og fri form.

 

Paris Calligrammes: Ulrike Ottinger / Frankrig / Kan ses fra d. 23. april 2021

Et cinematisk kærlighedsbrev til verdens kulturelle hovedstad, fra en af tysk films ikoniske rebeller.

 

The Monopoly of ViolenceDavid Dufresne / Frankrig / Kan ses fra d. 24 april 2021

En intelligent og højaktuel refleksion over politiet, borgerne og staten - og retten til oprør.

 

From Where They StoodChristophe Cagnet / Frankrig, Tyskland / Kan ses fra d. 24. april 2021

Fangerne i de nazistiske kz-lejre fotograferede i al hemmelighed livet (og døden) i lejrene. Nu vender billederne tilbage til, hvor de er taget.

 

A Story of One’s Own: Amandine Gay / Frankrig / Kan ses fra d. 24. april 2021

Fem adopterede mennesker fylder de blanke sider i deres livsfortællinger ud i en poetisk og sanselig film, hvor fortællekunsten skaber indlevelse.

 

The Last ShelterOusmane Samassekou / Frankrig, Mali, Sydafrika / Kan ses fra d. 25. april 2021 / Verdenspremiere

På kanten af ørkenen i Mali ligger Migranternes Hus, hvor en filmskaber møder de rejsende i en sanselig film om eksilets melankoli.

 

Re-dit-en-un-in-learning: Laure Prouvost / Frankrig, England / Kan ses fra d. 25. april 2021 / Samarbejde med Kunsthal Charlottenborg

Laure Prouvosts anarkistiske video-collage spejler uddannelsessystemets autoritære bagside, og er selv et kursus i radikal uforudsigelighed.

 

Listen to the Beats of our Images: Maxime Jean-Baptiste & Audrey Jean-Baptiste / Fransk Guiana, Frankrig / Kan ses fra d. 25. april 2021

Rumeventyret i Fransk Guiana i 60’erne, fortalt fra de lokales vinkel i en essayfilm, hvor en imaginær fortæller skaber kontraster i billedet.

 

Shelly Bella Inna Real Life: Cecilia Bengolea / Frankrig, Argentina / Kan ses fra d. 25. april 2021 

Performativt videoværk, hvor Dancehall-scenen i Jamaica er et mikrokosmos, hvis fælles sprog er skrevet mede rytme og bevægelse.

 

The Squad #NotHereToDance: Stephanie Gillard / Frankrig / Kan ses fra d. 25. april 2021

Fra grønsværen til omklædningsrummet med verdens bedste kvindelige boldspillere i en medrivende film om holdånd, respekt og anerkendelse.

 

Banksy Most WantedAurélia Rouvier & Seamus Haley /Frankrig / Kan ses fra d. 25. april 2021

Den ultimative film om den gådefulde rebel-kunstner, der har formået at holde sig hemmelig midt i den offentlighed, han arbejder i.