La Journée de la francophonie à KUA
Konference

Den fransktalende verdens tegneserier

Københavns Universitet (Søndre Campus), Emil Holms Kanal 4, bygning 23 st., lokale 49
23.03.2023 / 13.30

Torsdag d. 23. marts 2023 fejrer Institut français og de fransktalende landes ambassader i Danmark "La Journée internationale de la francophonie", som i år står i tegneseriens tegn.

I 2022 var det mest solgte værk i de franske boghandlere en tegneserie ("Un jour sans fin" af Jean-Marc Jancovici og Christophe Blain, solgt i 514.000 eksemplarer) og generelt set udgør tegneserier det næststørste udgivelsessegment i Frankrig efter almen litteraturet, hvilket svarer til en fjerdedel af alle solgte bøger. Det er snart mange år siden, at denne fransk-belgiske passion for den "niende kunstart" bredte sig til resten af den fransktalende verden, og de mest populære og mest oversatte forfattere hedder nu til dags også Zep (schweizisk), Marjane Satrapi (fransk-iransk), Marguerite Abouet (ivorianer), Riad Sattouf (fransk-syrisk) eller Guy Delisle (canadisk) for blot at nævne nogle.

D. 23. marts har du mulighed for høre den danske tegneserietegner Terkel Risbjerg, som kommer ud på KUA og fortæller om sit arbejde og det franske sprogs plads i hans værker.

Efter at have studeret filosofi og filmvidenskab på Københavns Universitet flyttedeTerkel Risbjerg til Frankrig, hvor han efterhånden har boet en snes år. Hans første album, Mine (Sarbacane) blev udgivet i 2012 i parløb med Anne-Caroline Pandolfo. Siden har han udgivet talrige albummer - altid sammen med Anne-Caroline Pandolfo -  hvoraf nogle trækker inspiration mere eller mindre direkte fra Danmark, så som Le Roi des scarabéesLa Lionne, eller Le Don de Rachel.

📝👉 Arrangementet er på fransk. Det er gratis, men du bedes tilmelde dig HER!

Arrangementet afsluttes med den traditionelle "Buffet des ambassadeurs"

.