Baggrund

Ledige stillinger

Bliv praktikant på Institut français

Institut français søger en praktikant til forårssemesteret 2022

Vil du spidse dine digitale kommunikationsevner og prøve kræfter med international kulturformidling? Elsker du at tænke strategisk, og kan du omsætte dine idéer til handling? Og synes du, det ville være skønt at sige Bonjour! til dine kolleger hver dag?

Institut français du Danemark søger en kommunikationspraktikant med stærke digitale kompetencer til forårssemesteret 2022, der som en del af et mindre team har lyst til løfte vores mange kommunikationsopgaver og formidle fransk sprog og kultur til et dansk publikum.

Kan du se dig selv…

… skrive og redigere tekster til Facebook, Instagram, LinkedIn og Twitter?
… lave kommunikationsmaterialer som grafik, fotos, video og podcasts?
… bidrage til udviklingen af instituttets kommunikationsstrategi?
… arbejde på en fransk-dansk arbejdsplads i et interkulturelt miljø?
… og give en hånd med til alt det, der lige pludselig opstår?

Så vil vi meget gerne høre fra dig.
 

Om praktikken
På Institut français promoverer vi fransk sprog og kultur i Danmark. Det gør vi gennem fransk-danske projekter, arrangementer og netværksaktiviteter samt vores sprogskole, der tilbyder franskkurser på alle niveauer. Til forårssemesteret søger vi en praktikant, der har lyst til indgå i kommunikationsteamet og arbejde for at skabe synlighed for instituttet og dets aktiviteter. Her vil du få mulighed for at indgå i hele kommunikationsprocessen – fra idéudvikling til eksekvering.

Vi forestiller os, at du:

 • Er indskrevet på en videregående uddannelse, fx inden for kommunikation, interkulturelle studier eller lignende
   
 • Har gode engelskkundskaber, så du kan begå dig blandt ikke-dansktalende kolleger (franskkundskaber er en fordel, men ikke et must)
   
 • Har interesse for formidling af sprog og kultur i internationale sammenhænge
   
 • Måske har praktisk erfaring med multimedieværktøjer og video-/billedredigering som fx Indesign og Photoshop samt evt. kendskab til Youtube studio, Soundcloud og Spotify
   
 • Er både selvstændig, kreativ, initiativrig og fleksibel


Det kan du forvente dig af din praktik
Et praktikforløb hos Institut français giver dig mulighed for at blive en integreret del af instituttets arbejde og udvikling. Du kommer til at indgå i et dynamisk miljø, hvor du får ansvar og indflydelse, og du vil hurtigt få dine egne opgaver. Gennem din praktik vil du få et godt kendskab til international kulturformidling, kommunikationsarbejde og eventplanlægning. Arbejdssproget er fransk, dansk og engelsk – så drømmer du om at afprøve dine kompetencer i et interkulturelt miljø og/eller om at forbedre dit franske, er et praktikophold på Institut français en oplagt mulighed.


Praktikperioden vil løbe i forårssemesteret 2022 – som udgangspunkt fuldtid fra februar og juni (fleksibel start- og slutdato). Den præcise tidsperiode bestemmes efter aftale, og vi er fleksible i forhold til dit studie og mængden af timer. Praktikperioden er ulønnet.

Ansøgning og kontakt
Send os din ansøgning og CV senest d. 12. december 2021. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktions- og kommunikationsassistent Céline Delamare på cd@institutfrancais.dk

 

 

.

.