Baggrund

Uddannelse og forskning

Thibaud Chevillard
tc@institutfrancais.dk
Axel Raphalen
ar@institutfrancais.dk
+4526227850

Videnskabeligt og akademisk samarbejde

Tjenesten for videnskabeligt og akademisk samarbejde letter udvekslingen mellem franske og danske studerende og forskere og fremmer kvaliteten af fransk forskning og innovation. Alle videnskabelige discipliner er dækket, med et særligt fokus på teknologi, energi og biomedicinske videnskaber.

Vores geografiske område dækker hele Kongeriget Danmark: det danske fastland, Færøerne og Grønland.

Vi administrerer to programmer for videnskabeligt samarbejde mellem forskere: IFD Sciences og Blåtand. Franske forskere, der er udvalgt til deres projekt, modtager et stipendium til at rejse og møde deres danske kolleger. Disse møder er en mulighed for at udvikle deres netværk og samarbejde mellem deres laboratorier, men også for at lancere samarbejdsprojekter med en europæisk dimension.

Hvis du vil holde dig opdateret om fransk videnskabelig aktivitet i Danmark, kan du tilmelde dig vores LinkedIn-gruppe « Danish-French Scientific Cooperation ».

For at sikre udveksling af studerende og ophold mellem Frankrig og Danmark, sætter vi også danske og franske videregående uddannelsesinstitutioner i kontakt med hinanden. Danske studerende, der er interesserede i en videregående uddannelse i Frankrig, får information og støtte fra Campus France Danemark.

For den brede offentlighed tilbyder vi arrangementer, konferencer og rundbordssamtaler med fokus på aktuelle videnskabelige emner: vedvarende energi, kunstig intelligens, kvantefysik. Vi arbejder i samarbejde med franske og danske forskere, tænkere og videnskabelige institutioner.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har et projekt eller en idé til videnskabeligt og akademisk samarbejde!

 

 

.