Indkaldelse af projekter

Program IFD SCIENCES 2024

01/09/2023 - 01/12/2023

Det Franske Institut i Danmark - Institut français du Danemark - lancerer sit støtteprogram for fransk-dansk forskningssamarbejde i 2024

 

Ansøgningsperiode: 1. september - 1. december 2023

 

FORMÅL

Programmets målsætning er fremme udviklingen inden for forskningssamarbejde mellem universiteter og forskningsinstitutioner i Danmark og Frankrig og styrke fransk-dansk samarbejde.

IFD Science er en fortsættelse af programmet Blåtand: det er til hensigt at støtte og styrke et allerede eksisterende samarbejde.

 

STØTTEKRITERIER OG UDVÆLGELSE

I 2024 vil hovedprioriteten blive givet til projekter inden for følgende forskningsområder:

  1. Datalogi og kvanteteknologi
  2. Klimaforandringer og energi
  3. Sundhed og bioteknologi
  4. Arktis og verdenshavene

Prioriteringsområderne udelukker ikke forskere fra andre forskningsområder i at ansøge om støtte og projekter inden for alle forskningsområder (humaniora og samfundsvidenskab, historie, lingvistik, geografi, økonomi, fysik, kemi, biologi…) vil også blive taget i betragtning.  Formidling mod et bredt dansk publikum vil blive opfattet som et plus, såvel som projekter, der planlægger studenterudveksling.

Vi opfordrer unge forskerhold (ledet af unge forskere) og nyetablerede fransk-danske forskningssamarbejder til at søge.

Det franske forskermobilitetsprogram IFD Sciences giver i 2024 også mulighed for at ansøge om støtte til et besøg på Færøerne med henblik på styrkelse af fransk-færøsk forskningssamarbejde.  I må endelig kontakte os for yderligere information.

 

FINANSIERING

Programmet støttes udelukkende af det franske udenrigsministerium. Støtten kan ikke overstige 3 000 euro, og må ikke udgøre mere end 50 % af det totale budget. Den anden halvdel af midlerne skal være af dansk oprindelse. Programmet yder støtte til rejseudgifter og internationale ophold, samt til udgifter forbundet med organiseringen af workshops og konferencer.

 

ANSØGNING

Download dokumentet, udfyld det og send din ansøgning til: 
Thibaud CHEVILLARD, Videnskabs - og universitetsattaché
Email: tc@institutfrancais.dk  - Tel: +45 33 38 47 03

 

.