Konference

3 DAYS OF DESIGN: "Remember to play - the French way"

Den franske ambassade, Kongens Nytorv 4, 1050 København
D. 16. juni, kl.17-19

 

Som en del af 3 Days of Design 2022 åbner Det Franske Institut i Danmark dørene til det Thottske Palæ og inviterer dig til en design talk om de nyeste tendenser inden for moderne fransk design.

Hvad definerer den franske æstetik, og hvordan bliver den genfortolket af nye talenter? Hvordan forløber overgangen til en mere bæredygtig fremtid i den franske designindustri? Hvordan bruger franske designere leg i deres kreative processer?


Deltag i en diskussion med to førende personer på den franske designscene, Jean Paul Bath, CEO for "Le French Design", og designer Piergil Fourquié.

Diskussionen vil blive modereret af journalist Laura Engstrøm. Konferencen vil blive afholdt på engelsk.

Bemærk venligst, at tilmelding via Billetto er obligatorisk:
https://billetto.dk/e/design-talk-remember-to-play-the-french-way-billetter-643085
 

Mød vores gæster: 

Alexandre Aréthuse er en erfaren designer med base i Danmark, hvis arbejde har været vist på soloudstillinger i hele landet. Han er primært inspireret af danske håndværkere fra 1950'erne og er fascineret af tidløsheden og funktionaliteten i deres kompositioner samt deres enorme ekspertise inden for bæredygtigt byggeri. Arethuses kunstneriske praksis er præget af hans kærlighed til træbearbejdning og hans passion for altid at flytte grænserne.

Designeren og scenografen Piergil Fourquié har drevet sit eget studie siden 2015. Hans arbejde bygger på en solid designkultur og knowhow, og han har et tværfagligt syn på skabelsesprocessen, som han har erhvervet gennem omfattende erfaring i luksusverdenen og i gallerier, samt kontakt med store designnavne. Han har for nylig skabt scenografien til den franske pavillon på verdensudstillingen i Dubai.

Laura Engstrøm er journalist med design og arkitektur som speciale. Hun har skrevet om design for en lang række medier, blandt andet Weekendavisen, Berlingske Tidende og RUM. Nu er hun fast bidragsyder til Politikens designtillæg. Laura Engstrøm har desuden boet flere år i Frankrig og taler fransk såvel som engelsk. 

.