Apolonia Sokol
Film

Artist talk : Apolonia Sokol

Studiestræde 5, 1455 København
22.03.2023 / 17.00 - 19.00

Mød den franske kunstner Apolonia Sokol, hovedpersonen fra den biografaktuelle film ”Apolonia, Apolonia”, i samtale med filmens danske instruktør Lea Glob, om kunstnerens arbejde og om mødet mellem de to kunstarter, filmkunsten og malerkunsten. 🎨

Det Franske institut byder indenfor, til en sjælden dynamisk artist talk mellem de to kvindelige kunstnere, om deres extraordinære arbejdsproces og udvikling demonstreret på både maleri og i filmklip.

I 13 år har dokumentaristen Lea Glob fulgt malerkunstneren Apolonia Sokol. Filmen er en coming of age historie, der tager et eksistentielt dyk ned i den kvindelige kunstners tanker om krop, kunst, karriere, idealisme og kærlighed.

Filmen er blevet anmelderrost, og er vinder af både IDFA og Göteborg Film Festival, og får nu dansk biografpremiere.

Tilblivelsen af filmen begyndte langt før Apolonias gennembrud. Det der startede som et portræt af en ung kunstner, udviklede sig i overraskende retning efterhånden, som venskabet og samtalerne om kunsten og dens berettigelse tog nye retninger.

Apolonia Sokol er af dansk, polsk og fransk oprindelse, samt uddannet fra Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts i Paris. Hun er kendt for sin politiske holdning til portrætter, og insisterer på behovet, for at bruge portrættet som et værktøj, til at give styrke og som dekonstruktion af marginalisering eller dominans. Hun har udstillet både i Europe og i USA. Hendes arbejde har været inkluderet i store institutionelle udstillinger, såsom Women in Change på Arken i 2022.

Lea Glob er født og opvokset på Djursland, og studerede på Den Danske Filmskole, hvor hun tog afgang med filmen ‘Mødet med min far Kasper Højhat’, og har siden udkommet med co-instruktionerne: Venus og Olmo & The Seagull, sidstnævnte vandt ungdomsjuryens pris på Locarno IFF.

Apolonia Sokol kommer til København, i forbindelse med premieren på “Apolonia, Apolonia”, på CPH:DOX-festivalen den 17.-18. marts og udgivelsen af dokumentarfilmen i biograferne i hele landet fra den 23. marts. 2023.
 

Informationer om filmen: https://cphdox.dk/da/film/apolonia-apolonia-da/


Praktiske oplysninger

Dato: Onsdag d. 22. mars 2023, kl. 17.00 🕔

Sted: Institut français du Danemark - Studiestræde 5, 1455 København

Sprog: Samtalen foregår på engelsk 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Entré: Gratis 🎟

For at tilmelde dig, klik her 👉 : Apolonia Sokol

.