Konference

Café Europa 1989 – 2022: pressefriheden i Europa

Café Europa, Amagertorv 1, 1160 København
D. 5. marts, kl.15-16

I forbindelse med det franske EU-formandskab organiseres en række debatarrangementer om pressefrihedens fremtid rundt om på emblematiske caféer i Europas hovedstæder i løbet af formiddagen d. 5. marts.

I København afholdes den danske udgave af « Café Europa »… på café Europa, som ligger midt i hovedstadens hjerte. Arrangementet, som vil omhandle pressens udfordringer i illiberale demokratier, organiseres i samarbejde med Roskilde Universitet og vil samle Niels Ivar Larsen, journalist ved Information, og Blaise Gauguelin, centraleuropakorrespondent ved det franske nyhedsbureau AFP. Mødet vil blive modereret af Jonas Thomson, journaliststuderende på RUC.

Café Europa blev grundlagt i 1989 og er et emblematisk serveringssted i København, hvis navn refererer til datidens politiske kontekst, som var præget af Berlinmurens fald.

Deltagere:

Blaise Gauguelin startede som tv-journalist efter at have studere journalistik i Bordeaux. Fra 2006 arbejdede han som centraleuropakorrespondent for forskellige franske medier. Han har modtaget to journalistpriser for dækningen af en række mord på tjetjenere i Europa, samt af migrantkrisen. Han har arbejdet for nyhedsbureauet Agence France-Presse (AFP) siden 2019 med base i Wien.

Niels Ivar Larsen er journalist ved dagbladet Information og oversætter. Han skriver blandt andet om geopolitik, Rusland og Østeuropa.

Jonas Thomson studerer journalistik og internationale studier på Roskilde Universitet. Han har også studeret i Frankrig på Michel Montaigne-universitetet i Bordeaux, hvilket ansporede hans interesse for europæisk og fransk politik. Når han ikke studerer, skriver han freelanceartikler for forskellige danske medier.

 

Dette arrangement vil også blive streamet online på det franske instituts Facebook side.  

Samtalen vil foregå på fransk. 

 

.