Franske forskere i Danmark #1 - Émilie Capron

Make our planet great again
Videnskaber / Interview

Initiativet MAKE OUR PLANET GREAT AGAIN, som blev lanceret d. 1. juni 2017 af den franske præsident markere en vilje til at forene alle kræfter inden for forskningsverdenen med henblik på at bekæmpe  den globale opvarmning, som er en afgørende udfordring for vores samfund.
 

Emilie Capron - HOTCLIM project
 

Émilie Capron, som er paleoklimatolog ved Niels Bohr InstituttetKøbenhavns Universitet, er blandt de 12 udvalgte forskere i programmets tredje bølge. I 2020 starter hun således sit arbejde på Institut des Géosciences de l’Environnement de Grenoble (CNRS), hvor hun vil indgå i projektet HOTCLIM ("characterisation & dynamics of past warm climates").

For at vurdere risikoen for større aktuelle og fremtidige miljøændringer vil HOTCLIM-projektet studere klima- og miljøændringer i regioner med høje breddegrader under de forgangne varme perioder, som viser en polaropvarmning, som kan sammenlignes med den, som er forudsagt inden 2100.  Formålet med HOTCLIM projektet er at forbedre vores forståelse af klimaets naturlige variabilitet under effekten af tiltningen af jordens kredsløb (forbundet med ændringen i hældningen af Jordens rotationsakse og formen på dens bane) og af den øgede koncentration af CO2 i atmosfæren. Projektet har ligeledes til hensigt at studere de polare iskappers reaktion fra det globale havniveau og havcirkulationen til en langvarig polaropvarmning.

 


Yderligere information om initiativet MAKE OUR PLANET GREAT AGAIN her

.