FRANSKE FORSKERE I DANMARK #4 - Cyrielle Fougeroux

Videnskaber / Interview

Møde med den franske forsker Cyrielle Fougeroux, der arbejder på at udvikle en vaccine mod corona-virussen hos AdaptVac.

Cyrielle Fougeroux er forsker hos vaccineselskabet AdaptVac, som er en dansk start-up, der huses af Københavns Universitet og er specialiseret inden for udvikling af vacciner mode blandt andet kræft, infektionssygdomme og autoimmune sygdomme. De sidste måneder har Cyrielle og holdet på AdaptVac koncentreret al deres arbejde omkring udviklingen af en vaccine mod coronavirus (COVID-19) i laboratorierne i Mærsk tårnet i København.

Efter at have læst en masteruddannelse i immunologi og vaccinologi på universitetet Pierre-et-Marie-Curie i Paris kom Cyrielle Fougeroux til Københavns Universitet i 1914 for at udføre sit ph.d.-uddannelse i immunologi og infektionssygdomme. Herefter fik hun en postdoc-stilling og blev ansat ved AdaptVad for lidt over et år.  

Cyrielle Fougeroux og forskerholdet ved AdaptVac benytter en teknologi, som er baseret på pseudoviral partikler (VLP-teknologi) for at udvikle en vaccine mod corona-virussen. AdaptVac er medlem af det internationale PREVENT-nCoV-konsortium, der inkluderer flere europæiske universiteter og som tidligere i år modtog en bevilling fra EU’s rammeprogram for forskning og innovation, Horizon 2020, med henblik på at udvikle en vaccine mod COVID-19.

AdaptVac samarbejder således med andre europæiske laboratorier for at dele deres viden og accelerere udviklingen af en vaccine, hvilket almindeligvis tager flere år. Cyrielle understreger, at det er første gang, at hun oplever at laboratorierne samarbejder i en sådan grad og det glæder hende meget. AdaptVac håber at kunne påbegynde de kliniske forsøg inden årets udgang.

.