Koncert

Koncert "Carl Nielsen i Paris"

Ambassade de France au Danemark
18.04.2024 / 17:00

Institut Français i Danmark og French Connection Academy er stolte af at præsentere en unik koncert, der finder sted den 18. april 2024 på den Franske Ambassade i København. Koncerten, med temaet "Carl Nielsen in Paris," vil byde på en fortryllende aften med klassisk repertoire fra perioden, udført af to prisvindende musikere fra French Connection Academy.

Institut français byder på et glas vin efter koncerten.

 

Koncertprogram

Carl Nielsen - Sonate for violin og klaver nr. 1 i G-dur, CNW 62, (1881) Allegro Andante grazioso Scherzo

Claude Debussy - Sonate pour violon et piano, CD 148 (1917)

Maurice Ravel - Habanera, M.51 (1907)

Lili Boulanger - Nocturne (1911) og Cortège (1914), ILB 10

Gabriel Fauré - Après un rêve, Op.7 No.1, (1877)

Fini Henriques - Canzonetta op. 27 No. 2 (1923) og Nordisk Dans (1920)

 

Om Prisvinderne

Mariam Mnatsakanyan (Frankrig) - Violin: Født i 2000 i Jerevan, Armenien, viste Mariam tidligt interesse for at spille violin. Hendes forældre flyttede i 2005 til Frankrig for at støtte hendes musikalske drømme. Mariam begyndte at spille violin i 2007 ved Conservatoire de Poitiers og har siden vundet adskillige priser. Hendes musikalske følsomhed og virtuositet har fortryllet mange publikummer. Mariam spiller på en italiensk violin fra slutningen af det 18. århundrede og en bue af A. Vigneron.

Astri Aareskjold (Sverige) - Klaver: Astri Aareskjold, en svensk/norsk pianist fra Stockholm, har vundet priser i flere konkurrencer, herunder Stockholm International Music Competition. Hun er i øjeblikket studerende på sit masterstudie ved Ingesund College of Music i Arvika, Sverige, under vejledning af prof. Julia Mustonen-Dahlkvist. Astri er kendt for sin overbevisende dynamik, rytme og gennemsigtighed i hendes klaverspil.

Sponsorat fra Thorseng Lærche's Modesalon: French Connection Academy er beærede over støtten fra Thorseng Lærche's Modesalon, som har doneret en smuk skræddersyet koncertkjole som en del af FCA's priser. Nederdelen, skabt af det smukke Silkeduchess-stof, blev oprindeligt syet til Laugenes Modeopvisning, hvor HKH Prinsesse Benedikte er protektor. Astri Aareskjold har vundet denne eksklusive og værdifulde gave, som hun vil bære under koncerten.

Om French Connection Academy og deres pris-koncept: French Connection Academy (FCA) er grundlagt med det formål at skabe kulturel udveksling mellem Danmark og Frankrig. Akademiet er dedikeret til at bygge bro mellem musikere fra forskellige lande og kulturer, hvilket skaber et dynamisk læringsmiljø. Selvom det er forankret i dansk-fransk samarbejde, er FCA åbent for elever af alle nationaliteter. Dette åbner dørene for en bred vifte af musikalske perspektiver, hvilket bidrager til en unik og berigende oplevelse for alle studerende.

Koncert ambassade 2024

.