Mød François Zimeray, Frankrigs tidligere ambassadør i Danmark
Konference

Mød François Zimeray, Frankrigs tidligere ambassadør i Danmark

Institut français du Danemark - Studiestræde 5
17.06.2022

Kom og mød François Zimeray, menneskerettighedsadvokat og Frankrigs tidligere ambassadør i Danmark fredag den 17. juni kl. 16.00 på Institut français.

François Zimeray blev på posten i København i fem år, en usædvanligt lang periode, men han har også været en usædvanlig ambassadør. Med sin baggrund som advokat og menneskerettighedsambassadør er François Zimeray ikke en karrierediplomat. Da han stoppede som ambassadør i august 2018, 2 dage efter at have taget imod Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, i statsbesøg i Danmark, skrev François Zimeray i sit afskedsbrev : ”Jeg ønsker blot at I skal vide, hvor meget jeg kommer til at savne jer. Jeg har i Danmark oplevet mange intense stunder og de fleste sammen med jer, mine danske venner. […] Jeg forlader Danmark, men Danmark vil aldrig forlade mig.”

Kom og hør ham fortælle hvad han tog med sig fra Danmark og hvor dybt hans embedsværk og mange samtaler med danske erhvervs- og organisationsfolk, politikere, kunstnere, journalister og embedsmænd stadig sidder i ham. Han vil fortælle hvordan han også dyrker det dansk-franske venskab og hvordan han medvirkede til at få Tour de France starten til Danmark. Der vil selvfølgelig blive mulighed for at stille ham spørgsmål.

.