Artikle

Videnskabelig mission til Færøerne med fokus på fremtidigt samarbejde

Anatole Danto, maritim antropolog (CREE/Inalco & UBO), modtog et af vores stipendier til at rejse til Færøerne på en videnskabelig undersøgelsesmission. På invitation fra det færøske social- og kulturministerium deltog han i ceremonien for at starte byggeriet af et traditionelt klinkskib i bygden Sandavágur.

 

Sandavágur

 

Han besøgte også Nordens Hus (Norðurlandahúsið), det nationale universitet (Fróðskaparsetur Føroya), det nationale arkiv (Tjóðskjalasavnið) og bibliotek (Landsbókasavnið), det nationale museum (Tjóðsavnið) og det nationale galleri (Listasavn Føroya) i hovedstaden Tórshavn.

 

Musée National Féroé

 

Under sit besøg diskuterede han med en række lokale aktører om en række emner, herunder maritim antropologi, fiskeriarv, arktiske spørgsmål, ICH og kildekorpus. Han mødte Malan Marnersdóttir og Bergur Djurhuus Hansen, professorer ved universitetets institut for sprog og litteratur, Armgarð Weihe, leder af den nationale UNESCO-kommission, Kristina Djurhuus Christiansen, leder af den nationale fortegnelse over immateriel kulturarv, og Heiðrún Hødd Guðmundsdóttir, leder af afdelingen for håndskrifter og personarkiver på Nationalbiblioteket. Disse frugtbare udvekslinger baner vejen for et mere dybtgående FR-FO-samarbejde i fremtiden om mange emner af stor videnskabelig interesse.

.