Women and the Media: Young European Feminists Pursue New Approaches
Konference

Women and the Media: Young European Feminists Pursue New Approaches

Europa-Huset Gothersgade 115, 1123 København
07 mar 2022 kl. 17:00 - 18:30

Dagen inden Kvindernes Internationale Kampdag 2022 inviterer Institut français, Goethe-Instituttet og Europa-Parlamentets repræsentation i Danmark til en paneldebat om, hvad feminisme betyder i Europa i dag. Definerer unge kvinder feminisme anderledes end deres forgængere? Hvilke emner diskuterer man i dag? Hvad har #MeToo-bevægelsen opnået? Hvor er der stadig mangler med hensyn til ligestilling mellem kønnene? Hvilke kvindebilleder ser vi i reklamer og medier? Paneldeltagere fra Danmark, Tyskland og Frankrig udveksler synspunkter om disse og andre spørgsmål den 7. marts i Europa-Huset i København. Arrangementet bliver afholdt på engelsk.

Arrangementet vil blive afholdt på Europahuset og vil finde sted fra kl. 17.00 til 18.30. Diskussionen vil blive afholdt på engelsk. 

Bibia Pavard (FR) er historiker med speciale i samtidshistorie og kvinde- og kønshistorie. Hun har skrevet en afhandling om spørgsmålene om prævention og abort i Frankrig fra 1956 til 1979. Som underviser ved det franske presseinstitut fokuserer hun på feminismens historie i forhold til mediernes historie.

Journalist Verena Lammert (DE) er redaktør på den tyske offentlige tv-kanal WDR's Digital Innovation Newslab og driver desuden sammen med Franziska Hilfenhaus og Tina Strowig "Kooperative W", et medierådgivningsfirma for kvinder. Hun har bl.a. udviklet den prisbelønnede Instagram-kanal @maedelsabende, et særligt program, der er udviklet til et ungt kvindeligt publikum.

Samtalen modereres af mediekonsulent og forfatter Maia Kahlke Lorentzen (DK). Gennem bureauet Cybernauterne arrangerer hun kurser og workshops om digital dannelse, cybersikkerhed og digitalt selvforsvar mod shitstorms og online had. Hun er desuden gæsteforelæser på DMJX (Dansk Medie- og Jounalisthøjskole) og forfatter til bogen Kan trold tæmmes? om internettrolde.

Find billetter Facebook Event

.