Plakat af udstillingen
Udstilling

Åbningen af udstillingen – ÅnderneS Huse

Institut français du Danemark
Den 29. september kl. 17.30

Institut français kan med glæde præsentere udstillingen ÅnderneS Huse, kurateret af den franske kunstner Marie-France Annasse.

 

Marie-France Annasse tror på det overnaturlige.

Under et ophold i Sydindien for år tilbage arbejdede hun sammen med en pottemager for at skabe lerskulpturer, der kunne give plads til hendes ånder - ånderne, hendes forfædre, disse uhåndgribelige væsener. Dette værk blev udstillet på Galerie Convergences i Paris. Efterfølgende bad Marie-France en række mennesker med meget forskellige baggrunde om at reflektere over ordet “ånd” og forestille sig åndernes hjem. De overraskende og rørende bidrag er blevet samlet i to kunstbøger udgivet i et begrænset oplag af et uafhængigt forlag i Paris. Den første bog var genstand for en udstilling i Frankrig og derefter på Bornholm sidste år.

Denne gang har Marie-France sammensat en installation bestående af gouacher, fotos og sider fra bøgerne, der vil pryde væggene på Institut français. De besøgende opfordres til at efterlade en note, en besked eller en tegning, der relaterer sig til deres egne ånder.

 

Åbningen af udstillingen finder sted ved en fernisering torsdag den 29. september fra kl. 17.30.

ÅnderneS Huse kan opleves indtil den 30. november på følgende tidspunkter:

  • Mandag til torsdag: 9:30-12:30 | 13:30- 17:00
  • Fredag: 9:30-12:30 | 13:30- 16:00

Gratis adgang.

.