Konference

CAFx

Cinemateket: Gothersgade 55, 1123 København
24.05.2024-26.05.24

Fra 23. maj til 26. maj udforsker CAFx - Copenhagen Architecture Festival nye arkitektoniske perspektiver. Festivalen undersøger, hvad vi kan lære af børn om byrum, hvordan fair byplanlægning ser ud på tværs af kulturelle, geografiske og artsmæssige grænser, og hvad vi kan gøre for at indlejre arkitekturen i naturens uendelige materialekredsløb.

Under denne mikrofestival kan du opleve film- og samtaleserien "Spatial Disobedience: Children in Space", som er kurateret og introduceret af Bêka & Lemoine. Serien indeholder live-interviews mellem kunstnerduoen og de fremtrædende arkitekter Jan Gehl og Anna Heringer og visninger af deres seneste film The Sense of Tuning, der dokumenterer et daglangt møde mellem instruktørerne og arkitekten Bijoy Jain fra Studio Mumbai.

Om Beka & Lemoine

Ila Bêka og Louise Lemoine er billedkunstnere, der arbejder med en række forskellige medier som film, videoinstallation, fotografi og bøger. De eksperimenterer med nye narrative og filmiske former for at udforske, hvordan mennesker oplever, opfatter og forholder sig til rum ud fra et følelsesmæssigt, socialt og kulturelt synspunkt. Deres film vises ofte på anerkendte museer og kulturinstitutioner samt på forskellige biennaler og internationale filmfestivaler. The New York Times præsenterede Bêka & Lemoines arbejde som "kultfigurer i den europæiske arkitekturverden", og de er blevet hyldet som "en ny form for kritik", der "i høj grad har ændret måden at se på arkitektur på".

PROGRAM

.