Festival

Deux auteurs français à Bogforum

Bogforum - Bella Center Copenhagen
05.11.2022 & 06.11.2022 / 12.35

De franske forfattere Hervé Le Tellier og Anne Berest kommer til København d. 5. og 6. november 2022 i anledning af Bogforum

Program

Lørdag d.5. november

12.35: Anne Berest & Tore Leifer (Int. Scene)

16.00: Anne Berest & Karin Mørch (stand Alpha Forlag - C2-021)

16.30: Hervé Le Tellier signerer bøger på Den Franske Bogcafé (Fiolstræde 16)

Søndag d. 6. november

13.10: Hervé Le Tellier & Peter Adolphsen (Int. Scene)

14.00: Hervé Le Tellier signerer bøger på JP/Politikens Forlags stand (C2-006)

Hervé Le Tellier har studeret matematik og er medlem af OuLiPo (denne opfindsomme og nyskabende franske litteraturgruppe, som ofte arbejder med litterære benspænd, og hvortil hører bl.a. Raymond Queneau, Georges Perec og Italo Calvino). Han har skrevet adskillige romaner, novellesamlinger og digte. Hans seneste roman L’Anomalie blev belønnet med Goncourtprisen i 2021. Den er udgivet på dansk under titlen Anomalien af forlaget Bobo.

Anomalien
I juni 2021 ryster en meningsløs begivenhed livet for hundredvis af mænd og kvinder, som alle er passagerer på et fly fra Paris til New York. Blandt disse mennesker er den respektable familiefar Blake, som ikke desto mindre er lejemorder, Slimboy, en nigeriansk pop star, som er træt af at udleve en løgn; den formidable advokat Joana, som indhentes af sine fejltagelser, samt den stort set ukendte forfatter Victor Miesel, som pludselig er blevet en kultfigur. De troede alle, at de levede et hemmeligt liv. Ingen forestillede sig i hvor høj grad, det var sandt.

Anne Berest (født i 1979 i Paris) er oldebarn til maleren Francis Picabia og begyndte sin litterære karriere i 2010 med La fille de son père (forlaget Seuil). Har er idag forfatteren bag 8 bøger, heriblandt La carte postale, hendes seneste roman, som blev belønnet med de franske litteraturpriser Prix Renaudot des lycéens, Le Grand prix des lectrices Elle og Le prix Goncourt Américain 2022, og som er udgivet på dansk ved forlaget Alpha under titlen Postkortet.

Postkortet
Det var i januar 2003. I vores postkasse lå et mærkeligt postkort midt iblandt alle de traditionelle nytårshilsner. Det var ikke underskrevet, afsender havde ønsket at forblive anonym. På den ene side et billede af Garnier-operaen, på den anden fornavnene på min mors bedsteforældre og på hendes tante og onkel, som var døde i Auschwitz i 1942. Tyve år senere besluttede jeg at finde ud af, hvem der havde sendt os dette postkort. Jeg satte en undersøgelse i gang...

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lørdag d. 5. November kl. 13.00 (Rød Scene) taler Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information, og politologen Ove Kaj Pedersen om Thomas Pikettys værk " En kort historie om lighed "

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Crédit photo Anne Berest - copyright © DR
Hervé Le Tellier : Photo Francesca Mantovani © Editions Gallimard

.