Filosofisk aften: Mounier og personalismen
Konference

Filosofisk aften: Mounier og personalismen

Institut français du Danemark - Studiestræde 5
02.06.2022

 

Den 2. juni vil Institut français du Danemark, tænketanken Cura og Roskilde Universitet gerne invitere til et litterært arrangement for at fejre den nye danske udgivelse af Emmanuel Mouniers klassiske værk "Personalisme" fra 1949, skrevet af Jonas Norgaard Mortensen.

I 1950, før sin tragiske død i en ung alder, ydede den franske filosof Emmanuel Mounier et bemærkelsesværdigt bidrag til europæisk filosofi og kultur med sin opfattelse af personalistisk filosofi samt stiftelsen af ​​tidsskriftet Esprit.
Personalisme var Mouniers forsøg på at redefinere livsfilosofien, at revitalisere og rekonstruere samfundet baseret på frie relationer, ånd og engageret værdighed.

Professor Bjørn Thomassen og Jonas Norgaard Mortensen, som har skrevet hele forordet og en introduktion til den nye udgivelse, vil præsentere bogen og diskutere Mouniers arbejde, personalistiske filosofi og relevansen af ​​hans tanker og bøger.
Cura og Det Franske Institut byder på lidt mad og drikkevarer.

Arrangementet foregår på engelsk.
Fri entré men tilmelding er obligatorisk: KLIK HER!

Praktiske oplysninger

Hvornår: Torsdag den 2. juni 2022, kl. 17.00-18.30
Hvor: Det Franske Institut i Danmark, Studiestræde 5, 1455 København
Bog: "Personalisme. Relationer og engageret værdighed", Emmanuel Mounier - Forlaget Cura, Emmanuel Mounier, Forlaget: Editions de la Mounier, 195 kr.
Kontakt: Jonas Norgaard Mortensen, telefon 61 78 86 16, e-mail jonas@norgaard.dk.
 

.