Konference

Forfatteren og politologen Giuliano da Empoli i København

13.06.2023 / 14.06.2023

D. 13. og 14. juni 2023 kommer den fransk-italiensk-schweiziske forfatter Giuliano da Empoli til København i anledning af udgivelsen af den danske oversættelse af hans roman Troldmanden fra Kreml.

Giuliano da Empoli (født 1973) er professor ved Sciences-Po Paris og har været Matteo Renzis politiske rådgiver, da han var Italiens premierminister. Han er en erfaren politisk kommentator, der har et indgående kendskab til magtens mekanismer, og der er ingen tvivl om, at det er styrken ved hans roman "Le Mage du Kremlin" (Troldmanden fra Kreml) blev rost til skyerne, da den udkom i Frankrig i 2022 (Gallimard), og blev længe betragtet som en oplagt Goncourt-vinder.

Troldmanden fra Kreml tager læseren med ind i hjertet af den russiske magt, hvor hofmænd og oligarker konstant bekriger hinanden, og hvor Vadim, som er blevet regimets vigtigste spindoktor, forvandler et helt land til et politisk avantgardeteater. Men Vadim er ikke en ambitiøs mand som de andre, og da han bliver draget mere og mere ind i regimets mørke hemmeligheder – det regime, han selv har været med til at opbygge – vil han gøre alt for at komme væk derfra.

Troldmanden fra Kreml er en stor roman om vore dages Rusland, der strækker sig over begivenheder som krigen i Tjetjenien, den ukrainske krise med en afstikker forbi de olympiske lege i Sotji. Den afslører Putin-æraens bagside og er en sublim meditation over magt.

PROGRAM

- Tirsdag d. 13. juni kl. 17.30: Politiken Live, samtale med Michael Jarlner

- Onsdag d. 14. juni kl. 17.00 : Litterært møde på den franske ambassade / For at tilmelde dig, klik her.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Foto: Francesca Mantovani (c) Gallimard

.