Festival

Franske kunstnere på Copenhagen Light Festival

Flere steder i København
04.02.22
På årest udgave af Copenhagen Light Festival kan man opleve to spektakulære lysinstalltioner - dels værket SOLEILS af LUX, på Kgs Nytorv foran den Franske Ambassade, dels værket PHENIX af Julien Menzel ved Cirkelbroen, Strandgade. Man kan læse mere om værkerne nedenfor.
 
SOLEILS

HVEM: LUX – Simon Chevalier & Lucile Cassassolles (FR)
HVOR: På Kgs Nytorv nær Den Franske Ambassade (Kgs Nytorv 4)
HVORNÅR: Kl. 17-23

OM LYSVÆRKET
Efter fremvisningen af lysværket L’ETOILE på Copenhagen Light Festival i 2021 vender kunstnergruppen LUX igen blikket mod himlen for at hente inspiration. Denne gang vil de hylde himmellegemerne, fordi de er kilder til håb og drømme og har ledsaget vores fælles kultur siden tidernes morgen. Dette års kunstværk, SOLEILS, symboliserer opgang og nedgang og illustrerer dermed livets og planetens cyklus. De tre værker vækker et betagende, gavnligt og tilfredsstillende lys til live. En sjælden og varm stråleglans i vintermørket. De samme stjerner glimter over os alle. Vi deler den samme planet, vi er forenede, sammenkædede og i forbindelse med hinanden. LUX ønsker at sende et budskab om optimisme og styrke. Solen er forbundet med alle levende væsner på jorden, og alt, hvad daler ned ved dagens ende, vil altid stige op den næste dag, igen og igen.

OM KUNSTGRUPPEN
LUX er en kunstnergruppe, der består af Simon Chevalier og Lucile Cassassolles, som  har deres virke i det sydlige Frankrig, tæt på Alperne. Siden 2016 har Simon skabt lysskulpturer, og Lucile har produceret og administreret kunstværkerne. Som kontrast med en verden, der er gennemsyret af hurtige, farverige og højlydte distraktioner, der trænger sig ind på tilskueren, har de valgt at præsentere simple, stillestående kunstværker i sort og hvid. De drømmer om en roligere, renere og mere stille fremtid, og de bruger lys og elektricitet til at vise en ny vej fremad for vores tidsalder. 

 

PHENIX

HVEM: Julien Menzel (FR)
HVOR: V. Cirkelbroen, Strandgade
HVORNÅR: Kl. 17-23

OM LYSVÆRKET
Som fabeldyret fugl Føniks tager værket Phenix form af en stor fugl. I et samspil mellem lys og lyd inviterer Phenix festivalgæster under sin vinge til en spektakulær lyd og lysoplevelse.

Phenix er med sin 11 meters længde, 15 meters bredde og 5 meter højde en lysskulptur i stor skala. Lyset i installationen er animeret, så der skabes dynamiske former og farveovergange, og værket er akkompagneret af et audiovisuelt lydunivers bestående af fuglelyde og atmosfæriske stemninger. 

OM KUNSTNEREN
Julien Menzel er en fransk kunstner med en baggrund indenfor arkitektur. Siden 2012 har han lavet lysbaserede værker og interaktive installationer, med et ønske om at pirre beskuerens sanser. 

@mrzl_art 

Phenex@mrzl_art

.