C.Hélie
Konference

Leïla Slimani på det Kongelige Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek, Christians Brygge 8, 1219 København K
D. 4. april, kl.19-20

 

Den marokkansk-franske forfatter Leïla Slimani besøger igen International Forfatterscene, hvor hun også var gæst i 2018 under stor bevågenhed. Nu er LeÏla Slimani aktuel med bogen Les Pays des Autres (da. De andres land), som udkom på Gyldendal i januar 2022.

De andres land er en slægtsroman baseret på Leïla Slimanis egen familiehistorie og handler om den franske Mathilde og hendes marokkanske mand Amine, der har kæmpet i 2. Verdenskrig. Efter befrielsen genforenes de to og flytter til Marokko, hvor Amine har arvet et stykke jord. Livet i Marokko er dog ikke som i Frankrig. Kultursammenstød og undertrykkelse, følelsen af at være fremmed i sit eget land, kampen for frihed, kærlighed og ulykke driver en fortællingen frem, der på mange måder trækker tråde til aktuelle konflikter.

Slimani har gennem årene været meget aktiv som kulturskribent og meningsdanner. I 2010 dækkede hun Det Arabiske Forår i Tunesien og er i dag en aktiv fortaler for kvinderettigheder i Marokko. Hendes politiske aktivisme kombineret med hendes succes som forfatter gjorde, at hun i 2016 af den franske præsident Emmanuel Macron blev udnævnt som Emmanuel Macron's personlige repræsentant for frankofonien. 

Slimani vil i Den Sorte Diamant være i samtale med journalist Mathias Bredsdorff.

.