Lina Ghotmeh
Konference

Panel Nikolaj Kunsthal - Fremtidens byer

Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, 1067 København K
15.11.2023 / 16:00 - 18:00

I forbindelse med gruppeudstillingen "Kunstnernes København" – der finder sted i anledning af World Capital of Architecture - vil den anerkendte fransk-libanesiske arkitekt Lina Ghotmeh besøge Nikolaj Kunsthal og diskutere hendes arbejde og vision for byernes fremtid - især i lyset af klimaforandringernes påvirkninger. Sammen med Malene Ratcliffe, administrerende direktør for SUPERFLEX, og kunstneren Kaspar Bonnén, vil samtalen omhandle de forskellige måder, hvorpå arkitekter og kunstnere kan samarbejde om at gøre byer mere bæredygtige og inkluderende mhp. at skabe positive fortællinger om, hvordan livet i bymiljøer vil se ud i byen i fremtiden. Samtalen vil blive modereret af TBA.

𝗟𝗶𝗻𝗮 𝗚𝗵𝗼𝘁𝗺𝗲𝗵
Gennem sine arkitektstudier ved det amerikanske universitet i Beirut undersøgte Lina forestillinger om hukommelse, rum og landskab gennem sin egen metode "Fremtidens arkæologi". Efter at have afsluttet sin uddannelse og blevet tildelt både Azar- og Areen-priserne, fortsatte Lina sin uddannelse på École Spéciale d'Architecture i Paris. Hun er modtager af flere priser, herunder Schelling Architecture Prize (2021), Tamayouz "Woman of Outstanding Achievement"-prisen i 2020, French Fine Arts Academy Cardin Award i 2019, French Academy Dejean-prisen i 2016, Grand Prix Afex i 2016 og det franske kulturministeriums AJAP-pris i 2008. I 2021 blev hun udnævnt til professormedlem af IAA International Academy of Architecture. Lina deler jævnligt sine multikulturelle erfaringer med offentligheden gennem konferencer og foredrag og deltager i juryer og workshops i hele verden.

𝗠𝗮𝗹𝗲𝗻𝗲 𝗥𝗮𝘁𝗰𝗹𝗶𝗳𝗳𝗲 𝗼𝗴 𝗦𝗨𝗣𝗘𝗥𝗙𝗟𝗘𝗫
Malene Ratcliffe har været direktør for SUPERFLEX siden 2015. SUPERFLEX blev grundlagt i 1993 af Jakob Fenger (1968), Bjørnstjerne Christiansen (1969) og Rasmus Rosengren Nielsen (1969). Som et udvidet kollektiv har SUPERFLEX konsekvent arbejdet med alternative modeller for skabelsen af social og økonomisk organisation med en bred vifte af samarbejdspartnere, fra gartnere til ingeniører til publikumsmedlemmer.

𝗞𝗮𝘀𝗽𝗮𝗿 𝗕𝗼𝗻𝗻𝗲́𝗻
Kaspar Bonnén (1968) er en dansk billedkunstner. Hans primære kunstform er maleriet, men han arbejder også installatorisk og skulpturelt. Han har derudover udgivet en række digtsamlinger på forlaget Borgen.

"𝗞𝘂𝗻𝘀𝘁𝗻𝗲𝗿𝗻𝗲𝘀 𝗞ø𝗯𝗲𝗻𝗵𝗮𝘃𝗻"
Kunstnernes København er titlen på en gruppeudstilling, der zoomer ind på fremstillinger af byen oplevet gennem kunstnerøjne. Udstillingen finder sted i anledning af World Capital of Architecture og tæller bidrag fra bl.a. Molly Haslund, Asmund Havsteen-Mikkelsen, Kaspar Bonnén, Skjold Rambow, SUPERFLEX, Uffe Isolotto og Sahar Jamili.

 

Tilmeld dig Facebook begivenheden her.

 

Arrangementet præsenteres af Nikolaj Kunsthal og Institut français, det franske kulturcenter i Danmark - Samtalen foregår på engelsk.

.