Indkaldelse af projekter

Programmer for videnskabelig mobilitet 2024

01.09.2023 - 01.12.2023

Indkaldelse af forskningsprojekter

Som hvert år åbner den videnskabelige afdeling på Institut Français du Danemark sine to mobilitetsprogrammer for ansøgninger. Hvis du er forsker, er tilknyttet en fransk institution og har planer om at arbejde sammen med et dansk team, er dette opslag som skræddersyet til dig!

Projekterne prioriteres således: 1) computere og kvanteteknologi, 2) klimaforandringer og energi, 3) sundhed og bioteknologi, 4) Arktis og verdenshavene. Disse områder er dog ikke eksklusive, og projekter, der dækker andre videnskabelige områder, er naturligvis også velkomne. En komponent, der fremmer akademiske udvekslinger og/eller populariserer videnskab for den danske offentlighed, betragtes som et aktiv.

Blåtand

Blåtand-programmet er ikke beregnet til at støtte et allerede etableret samarbejde, men snarere til at "prospektere" og skabe nye kontakter. Kandidater skal i deres ansøgning præsentere de relevante danske forskere og forskningslaboratorier, som de planlægger at mødes med. De udvalgte forskere vil blive inviteret til at besøge Danmark i 2024. Det franske udenrigsministerium yder økonomisk støtte på op til 1.500 €, som kun dækker rejse- og opholdsomkostninger i Danmark.

IFD Sciences

IFD Sciences-programmet er en fortsættelse af Blåtand-programmet: det er designet til at støtte og styrke etableret samarbejde. Formålet er at fremme udviklingen af videnskabeligt samarbejde mellem franske og danske universiteter og forskningsinstitutter og at tilskynde til fransk-dansk samarbejde. Princippet er enkelt: Det franske udenrigsministerium yder et tilskud på maksimalt 3.000 €, som ikke må udgøre mere end 50% af det samlede budget, mens den anden halvdel af midlerne, betales af de danske samarbejdspartnere.

Klik her for blåtand og her for IFD Sciences

.