Franske forskere i Danmark #5 - Stéphanie Lagoutte

Videnskaber / Interview

Stéphanie Lagoutte er forsker ved Institut for menneskerettigheder. 

Efter en masteruddannelse i offentlig ret og en master i strafferet fra universitetet Paris 1 Panthéon-Sorbonne bosatte Stéphanie Lagoutte sig i Danmark for at skrive sin Ph.d. i forbindelse med et samarbejde mellem universitetet Paris 1 og Aarhus Universitet. 

Institut for menneskerettigheder er en selvejende statsinstitution, som tæller cirka 120 medarbejdere. Institutet leder talrige nationale og internationale projekter i forhold til beskyttelse af menneskerettigheder, som er finansieret af Folketinget, EU eller internationale kapitalinskydere. 

Stéphanie Lagoutte’s forskningsarbejde gør det muligt at bidrage med et neutralt blik og konkrete løsningsforslag for at sikre den bedst mulige beskyttelse af menneskerettighederne. Gennem sit forskningsarbejder har hun blandt andet beskæftiget sig med beskyttelse af familien og religionsfrihed, men også de offentlige aktørers rolle i forbindelse med udførelsen af menneskerettighederne. Stéphanie Lagoutte arbejder også med spørgsmålet om begrænsning af menneskerettigheder i tilfælde af ekstraordinære situationer for eksempel forbundet med sanitære kriser.  

Stéphanie Lagoutte arbejder således med mange forskellige aktører i Danmark (offentlige instanser, NGO’er og foreninger) og i udlandet (FN, EU,  statslige aktører og NGO’er). Hun underviser ligeledes, blandt andet i forbindelse med den arabiske masteruddannelse om demokrati og menneskerettigheder med base i Beirut, foruden at hun deltager i internationale konferencer og seminarer.  

 

.