Article

Suzanne Valadon - model, maler, rebel

Ny Carlsberg Glyptotek

Besøg af udstillingen på fransk

Vær med og oplev Glyptotekets særudstilling ” Suzanne Valadon – model, maler, rebel” på fransk. Du kommer helt tæt på den franske kunstner, som i kraft af sin kunst, køn, klasse og livsstil, udfordrede sin sociale skæbne og banede nye veje med sine kompromisløse værker.

Hvornår: tirsdag den 29. marts kl. 11.00-12.30,
tirsdag den 26. april  kl. 13.00-14.30
lørdag den 7. maj kl. 11.00-12.30
eller lørdag den 11. juni kl. 11.00 til 12.30.

Hvor: Glyptoteket
Pris: 135 kr eks. entré.

Tilmeld dig her 

Klassebesøg

Tag dine franskelever med og oplev Glyptotekets særudstilling med den franske kunstner ”Suzanne Valadon – model, maler, rebel” på fransk. Niveauet tilpasses efter din klasse.’ Dato aftales med os. Omvisningen varer 2 timer og indeholder pædagogiske aktiviteter i forbindelse med udstillingen og fransk kunst generelt.

Pris : 1,500 dkk (ekl. entré) for gruppen.

Mere info om udstillingen: https://glyptoteket.dk/udstilling/suzanne-valadon/ 
Mere info om omvisningen og tilmelding: cours@institutfrancais.dk 

Om udstillingen

Særudstilling på Ny Carlsberg Glyptotek. Fra en barndom præget af fattigdom til en karriere som populær kunstnermodel. Den franske kunstner Suzanne Valadon (født Marie-Clémentine Valadon, 1865-1938) trodsede svære odds for at blive en succesfuld maler. Hun konfronterede tidens sociale normer ved at hævde sin egen uafhængighed og blev den første selvlærte kvinde til at udstille på Salon de la Nationale des Beaux Arts. Med sin kunst, køn, klasse og livsstil, udfordrede Valadon sin sociale skæbne og banede nye veje for kunsten med sine kompromisløse portrætter og nøgenstudier.

I dag er det mere end et århundrede siden, Valadon malede sine ærlige portrætter af selvsikre kvinder med stærke kroppe, kurvede former og kønsbehåring. Glyptotekets særudstilling Suzanne Valadon – model, maler, rebel præsenterer kunstnerens rige bidrag til kunstscenen i begyndelsen af det 20. århundrede og sætter fokus på hendes forretningsforbindelser og marketingstrategier. Let genkendelige med dristige, mørke konturer og stærke farver tager Valadons værker vittigt og konfronterende livtag med en række temaer og spørgsmål, som stadig vækker nysgerrighed og skaber debat den dag i dag: kvindeligt begær, konflikter i ægteskab og moderskab samt en kvindes oplevelse af sin egen krop.

Valadon er ikke repræsenteret i Glyptotekets samling af fransk kunst, men samlingen rummer vigtige værker fra det netværk af mandlige kunstnere, som Valadon først stod model for (Pierre-Auguste Renoir og Henri de Toulouse-Lautrec), omgav sig med og beundrede (Edgar Degas, Vincent van Gogh og Paul Gauguin) og senere tilsluttede sig som kunstner i egen ret. Centralt står Toulouse-Lautrecs portræt af Valadon fra 1885, som i museets samling udgør et vigtigt vidnesbyrd om det netværk, hun tog del i og også påvirkede.

Til udstillingen udgives et rigt illustreret katalog.

Udstillingen er tilrettelagt af Ny Carlsberg Glyptotek i samarbejde med the Barnes Foundation, Philadelphia.

 

Mere info om udstillingen https://glyptoteket.dk/udstilling/suzanne-valadon/

.