Konference

Too late to wait!

Christianshavns Beboerhus ; Dronningensgade 34 ; 1420 Cph K
23.05.2023 / 17.00-21.30

Torsdag den 23. maj 2024 i Beboerhuset arrangerer Det Franske Institut en debat- og kulturaften med temaet "nye former for klimaaktivisme".

(Arrangementet foregår på engelsk)

Konfronteret med de accelererende skadelige virkninger af vores termo-industrielle civilisation har mange regeringer truffet miljøforanstaltninger for at begrænse udledningen af drivhusgasser og nedbrydningen af levende organismer. Men som den seneste IPCC-rapport fremhæver, er de politikker, der er indførtpå området, sørgelige og utilstrækkelige, og flere og flere stemmer hæves for at fordømme vores politiske lederes passivitet. I mangel af en følelse af repræsentation organiserer civilsamfundet sig selv, og der opstår nye former for mobilisering, som nogle gange går imod den traditionelle udøvelse af demokrati. Klimamarcher, whistleblowers, civil ulydighed, besættelser, museumshappenings... På et tidspunkt, hvor den eksistentielle trussel fra den globale opvarmning vejer tungere og tungere på menneskeheden, synes en fornyelse af demokratisk praksis og debat mere nødvendig end nogensinde.

PROGRAM :

17.00 - 18.15 :
Lars Tønder (DK), professor i statskundskab, & Albert Ogien (FR), sociolog, Matthias Dressler-Bredsdorff (DK), journalist (moderator)
18.15 - 18.45: Pause
18h45 - 20h :
Esther Kjeldahl (DK),
aktivist, Fernando Racimo (ARG), aktivist, Salvatore Paolo De Rosa (IT), Forsker i politisk økologi (moderator)
20.00 - 21.30: Koncert med Petite Victory Collective

LÆS MERE OM ARRANGEMENTET HER !

Aftenen "Too late to wait!" er en del af La Nuit des idées og er støttet af Institut français i Paris.

logo

.