Udstilling

Udstillingen "Marseille In&Out"

Institut français du Danemark - Studiestræde 5, 1455 København
03.05.2023 - 30.06.2023 / 09.30

I samarbejde med Paper Collective og Supramare viser Institut français du Danemark udstillingen Marseille In&Out, som er skabt af Aurélien Ciller. Udstillingen kombinerer billedkunst og design og sætter fokus på det, som sker på kunstscenen i Marseille netop nu. Hver enkelt kunstner udtrykker sin opfattelse af Fokæernes by gennem et karakteristisk æstetisk middelhavsudtryk.

Marseille er genstand for stigende opmærksomhed. Medierne roser byens charme, dens karakter tiltrækker... Hvor byen tidligere har haft et dårligt ry, oplever den ligefrem i dag at vække sand begejstring.

Som havneby har Marseille udviklet sig gennem tiderne under påvirkning fra mange forskellige kulturer fra mere eller mindre fjerne lande. Denne udstilling har til formål at præsentere et udsnit af den nye kunstscene i Marseille, som i øjeblikket tager form og udvikler sig under indflydelse af byens nytilkomne. Denne kunstnergruppe er resultatet af en blanding af byens indfødte og adopterede borgere eller personer, som blot er på gennemrejse i Marseille. Havet og middelhavsatmosfæren er en indgroet del af deres hverdag og deres daglige vaner.

Udstillingen kan opfattes som et vidnesbyrd om vore dages Marseille - byens vibrerende farver, kystlivet og den ukonventionelle gammeldags livsstil. De udstillede værker fremhæver det lokale håndværk og en moderne middelhavsæstetik.

Udstillingen er ligeledes en anledning til at genopfriske forbindelserne mellem København og Marseille. De to byer var tidligere venskabsbyer i midten af det XX. århundrede.

De udstillede kunstnere er: Axel ChayMargot&RobinAdèle PecoultAnouck Chênebeau, Anaïs AubaretAurélien Ciller

Marseille In&Out kan ses på Institut Français du Danemark indtil d. 30. juni i følgende tidsrum:

·  fra mandag til torsdag: 9:30-12h30 | 13:30-17:00

·  fredag: 9:30-12h30 | 13:30-16:00

Gratis entré

.