Udstillingen Matisse : Det røde atelier er åben på SMK
Udstilling

Udstillingen Matisse : Det røde atelier er åben på SMK

SMK - Statens Museum for Kunst
12.10.2022 - 26.01.2023 / 10.00

Udstillingen Matisse: Det røde atelier er netop åbnet på SMK og kan ses indtil den 26. februar 2023. Udstillingen er en enestående chance for at opleve mesterværket Det røde atelier og en række andre af Matisses betagende værker i Danmark, og komme helt tæt på en af fransk kunsts absolutte mestre.

Om udstillingen og Matisse:

Franske Henri Matisse (1869-1954) er en af de helt store mestre i det 20. århundredes kunst. I 1911 maler han kunstværket Det røde atelier, som i dag anses for at være et skelsættende nøgleværk både for kunstneren selv og hans eftertid.

Det mest bemærkelsesværdige træk ved Det røde atelier er Matisses beslutning om, at overmale vægge, gulv og møbler med en ensartet rød farve – et radikalt greb, hvis betydning stadig diskuteres i dag.

Det røde atelier tilhører The Museum of Modern Art i New York, hvor det hænger til daglig og har fascineret generationer af kunstnere og museumsgæster.

Om SMK og Den Franske Samling:

Statens Museum for Kunst (SMK) er Danmarks nationalgalleri og landets største kunstmuseum. På SMK findes mere end 700 års kunst og kunsthistorie, og med en samling bestående af omkring 260.000 værker har museet landets største kunstsamling.SMK har en helt unik samling af fransk kunst, med værker af blandt andre Pablo Picasso, Georges Braque, Amedeo Modigliani og André Derain, som vi viser et udvalg af i den faste udstilling Fransk kunst 1900-1930.SMK er desuden også er indehaver af en af de vigtigste Matisse-samlinger uden for Frankrig. Samlingen tæller 25 malerier og skulpturer samt et stort antal værker på papir. At museet har en så stor og betydningsfuld samling skyldes blandt andet, at ingeniør, politiker og kunstsamler Johannes Rump i 1928 donerede sin private samling af moderne fransk kunst til museet.

I kan læse mere om udstillingen på SMK’s hjemmeside.

.