Abdellah Taïa à LiteratureXchange
Festival

Abdellah Taïa i Aarhus

Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
21.06-22/06

Den marokkanske forfatter Abdellah Taïa deltager i LiteratureXchange, den internationale litteraturfestival i Aarhus, den 21. og 22. juni.


Abdellah Taïa blev født i Salé i Marokko i 1973. Efter at have studeret fransk litteratur i Rabat og Genève flyttede han til Paris for at tage en doktorgrad i fransk litteratur på Sorbonne. Det var der, han opdagede sin smag for at skrive. Hans første novellesamling, "Mon Maroc", blev udgivet i 2001, og i 2010 vandt hans ottende bog, "Le Jour du roi" Prix de Flore. Abdellah Taïa var en af de første marokkanske og arabiske forfattere, der sprang ud offentligt, både i sine bøger og i medierne, om sin homoseksualitet - et tema, han tager op i flere af sine værker.
Fem af hans bøger er udgivet på dansk af Forlaget Arvids, herunder hans seneste roman, den meget roste "Vivre à ta lumière" ("I lyset fra dig", 2023), som han dedikerer til sin mor.

Abdellah Taïa taler på LiteratureXchange:

- den 21. juni kl. 13 på Godsbanen: "Marokkko i litteraturen" (samtale - på fransk - med hans oversætter Simon Hartling) - i samarbejde med SLC - Dansk Selskab for Ny Fransksproget Litteratur

- 22. juni kl. 13.00 på Teater Katapult, Godsbanen med den dansk-marokkanske forfatter Elias Sadaq (modereret på engelsk af Simon Hartling)

- 22. juni kl. 20.00 på Teater Katapult, Godsbanen: "I lyset fra dig" - samtale på engelsk med journalist Matthias Dressler-Bredsdorff

Foto: Denis Dailleux

 

.