Meet the French Creators - THIS festival

© Notre-Dame, Netflix
Film / Festival
fra den 1. til 3. november 2022
Filmby Aarhus, Studio 1

Fra den 1. til 3. november 2022 finder den årlige mediefestival THIS sted i Aarhus. Festivalen samler fagfolk fra forskellige brancher (serier, videospil, film, tv, VR-teknologi og innovative virksomheder) og fejrer historiefortællingens kraft.

Hvert år fokuserer festivalen på et land uden for Norden. I 2022 vil fokus være på Frankrig.

Franske serier er meget populære blandt seere over hele verden, både på traditionelle tv-kanaler og på streamingplatformene.

Hvad gør serie særligt fransk? Hvordan skaber man historier til et internationalt publikum? Det er disse spørgsmål, som fire inviterede franske kunstnere vil reflektere over. Forfatter og instruktør Cécile Ducrocq interviewes om sin rolle som skaber af L'Opéra, der blev lanceret i Frankrig i slutningen af september. På scenen får hun selskab af holdet bag Notre-Dame, den nye Netflix-serie baseret på branden i den ikoniske franske katedral i 2019, der varede 15 timer med store skader til følge. Forfatter og instruktør Hervé Hadmar, forfatter Olivier Bocquet og producent Aimée Buidine vil også være til stede for at svare på spørgsmål om tilblivelsen af den imponerende serie om tragedien, der berørte Frankrig som land. Sammen vil holdet give et indblik i produktionsprocessen for en af de mest ventede og ambitiøse serier på det franske marked i dag.

Arrangementet er skabt i samarbejde med den franske festival Série Series, Institut français og Creative Europe Media Desk.

 

Praktiske oplysninger:

Dato: 3. november

Tid: kl. 9.00-16.30

Sted: Filmby Aarhus, Studie 1

https://thisaarhus.com/speaker/meet-the-french-creators/

Pilotafsnittet af Opera serien vises den 4. november.

.