Foto: Les Films du Losange
Film

"Treasure Island" + instruktør-interview på Cinemateket

Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København
15. juni, kl.20.30

Efter visningen af ‘Treasure Island’ vil den franske Berlinale-vinder Guillaume Brac blive interviewet over Skype af seriekurator Adam Paaske. Interviewet vil blandt andet handle om filmens tilblivelsesproces, den franske arbejderklasse og den evige ungdom.

Interviewet er på engelsk og varer omkring 25 minutter.

Billetbestilling på tlf. 33 74 34 12 eller http://www.dfi.dk/.../events/event/treasure-island-debat

Se traileren her.

 

Treasure Island

Instruktør: Guillaume Brac

Det er sommer, og vi befinder os i et vandland i en forstad til Paris. Det umiddelbart mondæne L'Île aux Tresors (“Skatteøen”) er et eventyrland for de mindre bemidlede. Her flirter de unge med hinanden; her forsøger drenge med svingende succes at snige sig ind uden at betale; og her må vagterne i de orange veste igen og igen minde badegæsterne om, hvor de må hoppe i vandet fra – og især hvorfra det ikke er tilladt.

Den ene sjove, menneskekærlige scene følger den næste, og således dannes en varm sommermosaik af badegæster og sæsonarbejdere. I ‘Treasure Island’ holder mennesker med forskellig etnicitet og hudfarve ferie samme sted uden de store problemer, og således bliver filmen også et vidnesbyrd om, at et samfund med en mangfoldig befolkningssammensætning ikke er lig med konflikt, vold og sammenstød.

Det franske tidsskrift Cahiers du Cinéma har ikke blot beskrevet instruktør Guillaume Brac som en af de mest originale nyere franske filmkunstnere, men at han sågar er en af de få, der kan “redde fransk film fra dens tilsyneladende stagnation”. Selv har Guillaume Brac dedikeret ‘Treasure Island’ til “den evige ungdom”.

.