Konference

Women Designing the Future

Gammel Dok, Strandgade 27B
08.03.2024 / 15:00 - 18:30

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag præsenterer EUNIC Denmark og Statens Værksteder for Kunst tre paneldiskussioner med anerkendte kvindelige designere fra ti europæiske lande.

Vores gæster vil diskutere kvinders betydning og potentiale på den nuværende designscene, reflektere over nøgleprincipper og mål for deres arbejde og undersøge miljømæssige og sociale udfordringer, som designere står over for i dag. Paneldiskussionerne vil blive modereret af Moussa Mchangama, medstifter og seniorrådgiver i In futurum, et strategisk konsulentfirma med fokus på cirkulær økonomi, holistisk bæredygtighed, social retfærdighed og mangfoldighed, lighed og inklusion.

Arrangementet vil foregå på engelsk.
 

Program

14:30 Dørene åbnes
15:00 Velkomst
15:05 / 1. paneldiskussion
15:45 Kaffepause
16:00 / 2. paneldiskussion
16:45 Kaffepause
17:00 / 3. paneldiskussion
17:45-18:30 Reception
N.B. Nye besøgende kan ankomme i alle pauser.

 

Deltagere

Svitlana Bevza (Ukraine) er grundlægger og kreativ direktør for BEVZA, et uafhængigt dametøjsmærke, der bruger nul-affaldsteknologier og genbrugsmaterialer for at bidrage til bæredygtige produktionsprocesser. Svitlana Bevza_en (ui.org.ua)

Ayzit Bostan (Tyskland) er ejer af et uafhængigt mode- og smykkemærke samt kostumedesigner, billedkunstner og professor i tekstilproduktdesign ved Kunsthochschule Kassel. Ayzit Bostan

Cleopatra Coșuleț (Rumænien) er en smykkedesigner, der forfølger en eksperimenterende og konceptuel tilgang i sit arbejde og udforsker emner som kulturel identitet. Hjem - Home – Cleopatra Cosulet

Nedda El-Asmar (Belgien) arbejder for kendte virksomheder som Hermès, Villeroy & Boch eller Robbe & Berking og er kursusleder på afdelingen for smykkedesign, guld- og sølvsmedearbejde på PXL-MAD School of Art i Hassel. The studio — STUDIO|Nedda

Sophie Falkeis (Østrig) er en multidisciplinær designer og grundlægger og direktør for The Encounters Lab – About, en tværfaglig forskningsplatform, der forbinder videnskab og design.

Cristina Filipe (Portugal) er smykkedesigner, forfatter, kurator og grundlægger af og mangeårig formand for PIN / Portuguese Association for Contemporary Jewellery, Cristina Filipe – Galeria Reverso.

Simona Maschi (Danmark/Italien) er medstifter og direktør for Copenhagen Institute of Interaction Design, som beskæftiger sig med emner som transport, sundhed og bæredygtig arkitektur fra et designperspektiv. CIID

Gina Périer (Danmark/Frankrig) er medstifter og CEO for About | Lapee – The revolutionary urinal, et initiativ, der udforsker emner som design og feminisme, bæredygtighed og ligestilling i det offentlige rum.

Barbara Predan (Slovenien) er lektor og prodekan ved Academy of Fine Arts and Design, University of Ljubljana; hendes forskningsemner omfatter designteori, participatorisk design og kønsstudier | Community | CGScholar

Barbora Sura (Danmark/Tjekkiet) er CEO for det aktivistiske modebrand OUR SHIFT (ourshiftbrand.com), som bruger upcycling-teknologier til at producere etisk tøj, der afspejler cirkulære principper og udfordrer overforbrug.

 

Moderator

Moussa Mchangama er medstifter og seniorrådgiver hos In futurum, der arbejder med kulturforandringer, forretnings- og strategiudvikling samt vidensindsamling. Han har en ledende stemme i samtalerne om virksomheders og organisationers rolle i at skabe en mere bæredygtig, retfærdig og inkluderende fremtid.

EUNIC Denmark er den danske klynge af EUNIC (European Union National Institutes for Culture), sammenslutningen af organisationer fra EU's medlemslande, der fremmer kulturelle relationer. Følgende medlemmer af EUNIC Danmark er involveret i projektet:

 

 • Det Danske Kulturinstitut
 • Flanderns delegation i de nordiske lande
 • Goethe-Institut Dänemark
 • Institut français du Danemark
 • Istituto Italiano di Cultura
 • Østrigs ambassade
 • Den Tjekkiske Republiks ambassade
 • Portugals ambassade
 • Rumæniens ambassade - Sloveniens ambassade
 • Sloveniens ambassade
 • Ukraines hus i Danmark

 

.